Napi igeFülöp és Evelin, valamint Amanda, Tarján napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
26
Napi igék

Az Úr házában vannak elültetve, ott virulnak Istenünk udvarain. Öregkorban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak. (Zsolt 92,14-15)

Jézus mondja: Ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek. (Jn 16,22)

Olvasmányok

Lk 24,(44-49)50-53ApCsel 1,3-11

Mennybemenetel ünnepe

Jézus Krisztus mondja: Ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket. (Jn 12,32)

Galileai férfiak, miért néztek az égre csodálkozva? Jézus úgy jön majd el, amint láttátok őt fölmenni a mennybe! (ApCsel 1,11)

Lekciók: Mk 16,14-20ApCsel 1,1-11

Igehirdetési alapige: 2Kir 2,1-12

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Az egyházmegyei zenei táborunk első estéje az újbóli találkozás öröméről szól. Azért kezdünk mindig vasárnap este, hogy legyen idő "kiörülni" magunkat. Ha megáll egy autó a tábor udvarán, többen rohannak elé, várják, ki ugrik ki belőle, és ölelgetik az érkezőt, nevetnek. Kikerülnek a bőröndök a kocsiból, hideg élelem a konyhába, hangszerek a társalgóba, integetés a szülőknek, de még órákig csak állunk az udvaron, örülünk egymásnak, és annyi mindent szeretnénk rögtön elmesélni. Minden más érzést elmos a találkozás öröme: megérkeztünk, itt a helyünk, sehol máshol nem lehetnénk szívesebben. Látjuk az újakat is, akik ketten-hárman szótlanul állnak egymás mellett vagy céltalanul sétálgatnak az udvaron, de tudjuk, néhány óra múlva kezdődik az ismerkedős játék, gyorsan feloldódnak majd ők is. Addig azonban hagyjunk még kis időt a találkozás örömének, amit most nem tompíthat semmi, amit méltón kell megünnepelnünk.

Mint régi ismerőst, úgy üdvözöl minket Jézus, úgy öleljük meg egymást, mint akiknek rengeteg közös élménye van, úgy nevetünk össze, mint ezeréves barátok. Nem fogunk sietni, időt és teret adunk a találkozás örömének, hiszen annyit vártunk erre a pillanatra, annyi mesélnivalónk van. Hosszan nézünk egymás szemébe, szorítjuk egymás kezét.

Vajon milyen öröm lesz a mennyben?


*

Jézus Krisztus! Mi, akik nem vagyunk földi életed szemtanúi, nem láttunk megszületni, nem hallottuk hangodat, nem jártuk veled Júdea dombjait, nem láttunk felemeltetni és eltűnni a felhőkben, mi, mai tanítványok ígéreted szerint a Lélekkel kapcsolódhatunk hozzád. Ennél a lelki találkozásnál csak a mennyei lehet majd nagyobb öröm. Erre vágyunk. Ámen.

Szerző: Pethő-Udvardi Andrea

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."