Napi igeFriderika, valamint Frida napja

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20

Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr tetteit! (Zsolt 118,17(külső hivatkozás))

Többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem... (Gal 2,20a(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Róm 6,18–23(külső hivatkozás) és Zsid 4,1–13(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A halálfélelembe jutott ember Istenhez kiált, függetlenül attól, hogy korábban hogyan gondolkodott a vallásról – mintha a tudata legmélyén felsejlene valami a teremtettségből. Egy megérzés, hogy honnan ered az élet, és ki rendelkezik azzal igazán. Isten. Ahogy mondani szokták: zuhanó repülőgépen nincs ateista. Híres emberek, nagy államférfiak, akik életükben nem sokat gondoltak Istennel, haláluk óráján imádságra kulcsolták a kezüket, vagy másokat kértek, hogy imádkozzanak értük.
Igen! A halál csak Isten kezében fordulhat életre. Ő minden betegség gyógyítója. Orvos, gyógyszer csak időt nyer. Gyógyulást Isten ad. Az élet folytatása fontos lehet, ha még dolgunk van itt a földön. Ránk bízott munka, emberek. Ugyanakkor keresztyénként a zsoltár igéjét nem csak erre az életre vonatkoztathatjuk. Ha Isten úgy látja jónak, hogy lelkünket magához vegye, akkor is reménységünk a feltámadott Krisztus. Ő az első, akinek halálát követően ez az ige beteljesült. Ám mi is örököstársai vagyunk, ígérete szerint.
Húsvét hirdeti ma is és örökké, hogy Isten gyermekeinek élete nem ér véget a sírban. Ezt hirdetjük itt – amíg erőnk van – és majd odaát olyan örömmel, amelyet a bennünk élő Krisztustól kapunk. Pál apostolt is ez az öröm motiválta új meg új bizonyságtételre az Élet győzelméről.

*

Szentlélek Isten! Kérünk, hogy a végső szükségben légy vigasztalónk, bátorítónk. Hadd tudjuk Isten kezéből venni az életet és a halált, amit majd új élet követ. Ne engedd, hogy testünk fájdalma vagy gyengesége hitünket és reménységünket megtörje. Ha még feladatod van számunkra, segíts, hogy utunkat folytassuk itt a földön, de ha véget ért szolgálatunk, add, hogy örömmel induljunk az utolsó útra. Ámen.

Szerző: Zólyomi Mátyás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."