Napi igeFerenc és Olívia, valamint Atália, Xavér napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03
Napi ige Ferenc és Olívia, valamint Atália, Xavér napja

De amikor a fáraó látta, hogy megszűnt az eső, a jég és a mennydörgés, visszaesett vétkébe, és konok maradt a szíve... (2Móz 9,34(külső hivatkozás))

Nem veszed tudomásul, hogy téged Isten jósága megtérésre ösztönöz? (Róm 2,4(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Ez 37,24–28(külső hivatkozás) és Zak 3,1–10(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Általános iskolai tanárom jut eszembe, aki, mikor már nagyon elfogyott a türelme, azt mondta: „Tudjátok, mi a baj veletek? Rabszolgalelkű társaság vagytok! Csak akkor vagytok hajlandók jól viselkedni, jól teljesíteni, ha halljátok a fejetek felett az ostor csattogását!” Tinédzserként persze sokszor nem vettük komolyan őt. Később azonban hálásan tekintettünk vissza a vele töltött időre, mert hol szigorúságával, hol szeretgetve, de kihozta az osztályból, annak tagjaiból a maximumot.
Valóban nem mindegy, hogy mi motiválja az embert. Lehetünk lelki rabszolgák, akiknek nincs más célja, csak hogy a büntetést elkerüljék, s valahogy „megússzák a dolgokat”. A fáraót egyedül és kizárólag a félelem vezérelte, s amint úgy gondolta, hogy elmúlt feje fölül a veszély, azon nyomban teret engedett gonosz érzéseinek, s rövidesen elindult utolsó, végzetes útjára Mózesék után.
Létezik azonban egy másik erő is, amely „ösztönöz” – ahogy azt Pál írja mai igénkben. Ez a másik erő Isten szeretete, irántunk tanúsított kegyelme, a golgotai kereszt csodája. Ez azt üzeni számunkra, hogy Isten minden tette értünk van, hogy nincs annál jobb és biztosabb, mint ha nála, az ő közelében keressük életünk értelmét, annak megoldását. Isten jósága így hív, így vonz minket magához a mai napon is.

*

„Hiszek benned, Istenemben, / Teljes egész életemben, / Boldoggá tesz e hit engem.
Ha szenvedés érne engem, / Te vigasztalj keresztemben, / S ne hagyj soha elcsüggednem!
Hiszek tebenned, Szentlélek, / Segítséget tőled kérek, / Üdvöt általad remélek.” (EÉ 251,1.5.7)


Szerző: Keczkó Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."