Napi igeFerenc és Olívia, valamint Atália, Xavér napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03

Mindenki aszerint vigyen ajándékot, amilyen áldást kapott Istenedtől, az Úrtól, aki adja azt neked. (5Móz 16,17)

Mert ha megvan a szándék, az aszerint kedves Istennek, amitek van, nem aszerint, amitek nincs. (2Kor 8,12)

Olvasmányok: 1Thessz 5,(1–3)4–8 és Ézs 59,15b–21

 

Lelki útravaló a mai napra

A Kis káté Miatyánk-magyarázata részletesen felsorolja, hogy az ember mennyi mindent kap Istentől. A hosszú felsorolás szinte megszégyeníti az embert, és rávilágít arra, hogy Isten valóban gondoskodik minden teremtményéről, köztük rólam is.

Nagyszerű dolog, hogy nem kell aggodalmaskodással tölteni a mindennapjainkat, mert sorsunkat Isten kezében biztonságban tudhatjuk. Ez a jövőben való bizalom tesz szabaddá arra, hogy Isten ügyére soha ne sajnáljam az erőforrásaimat. Bátran odaadhatom kezébe a pénzem, időm és tehetségem, mert tudhatom, hogy jó kezekben lesz. Adományom nem lehet más, csupán a hála azért a szeretetért, amelyet Isten jóvoltából megtapasztaltam. Azért a szeretetért, amely Jézus keresztjében látható igazán és leplezetlenül. Jézus áldozata üdvösségünk záloga. Ezért adhatunk naponta hálát.

Isten semmit sem sajnált nekünk adni. Mi se legyünk szűkkeblűek, ha Isten ügyéről van szó.

*

Istenünk! Hadd járhassunk hálaadással a szívünkben, és hadd legyünk jó kedvű adakozók! Ámen.Szerző: Zsugyel Kornél

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."