Napi igeFábián és Sebestyén, valamint Özséb, Sebõ napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
20

Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. (Zsolt 32,2)

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az… Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által… (2Kor 5,17–18)

Olvasmányok: 5Móz 4,5–13 és 1Kor 1,1–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Amikor ezeket a sorokat írom, sírnak az őserdők, és lángokban áll világszerte megannyi terület. Mi pedig reménykedünk valami jobban, a csodában, a megújulásban, a békében, avagy az Istennel megbékéltetett világban. Hatalmas változásra van szükség – elsősorban Isten és az ember között. Aztán ha belegondolunk ennek mélységébe, eszünkbe juthat a hangya és az elefánt esete… És Lackfi János szavai:

„Nem tudok Istenhez méltatlanná válni,

egyszerűen mert nem vagyok

és sose voltam méltó.

Az elefánt és a hangya sosem lesz egy súlycsoport.

De a hangya bármit elérhet,

ha hagyja, hogy felemeljék.”

Hagyjuk magunkat felemelni, hagyjuk, hogy Isten megváltoztasson minket, hagyjuk, hogy „Krisztusban” legyünk, és hagyjuk, hogy Isten újra és újra megbékéltessen minket önmagával!

Ennek a katasztrófáktól, háborúktól, öldökléstől és gyűlölködéstől sújtott világnak az egyetlen reménysége Isten, aki minden rossz ellenére meg tud békéltetni minket önmagával – Jézus Krisztus által. Ez a legnagyobb evangélium, hiszen mi nem tudunk, hiszen én „nem tudok Istenhez méltatlanná válni, / egyszerűen mert nem vagyok / és sose voltam méltó”.

Hangyányi létünk ellenére az Úristen felemelhet minket, és új teremtményekkel és új reménységgel, új énekkel töltheti meg pusztulni látszó világunkat. Így legyen!

*

Áldjon meg bennünket a mindenható Isten, bocsássa meg vétkeinket, és adjon békességet békétlen világunknak! Ámen.Szerző: Heinrichs Eszter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."