Napi ige Eufrozina és Kende, valamint Fruzsina, Kleofás

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
25
Napi igék

Mert az ÚR igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. (Zsolt 33,4)

Jézus mondja: Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. (Mt 24,35)

Olvasmányok

Róm 6,19-23Mt 19,13-15

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Minden elmúlik, de az Úr igéje örök. Nagy titok a Logosz titka! Teremtő szó (Gen 1-2). "Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét..." (Jn 1,14)

Isten az évezredek során prófétákat, apostolokat és emberek milliót állította az ige szolgálatába. A bizonyságtevők fellege vesz körül minket, és egykori szolgálatuk gyümölcseit élvezzük.

Ma Gellért napja van, így a velencei származású Gellért püspökre is emlékezünk, aki a bizonyságtevők fellegében a magyarok apostola címet nyerte el. Szobra ott magaslik vértanúsága helyszínén, a hangyabolyként nyüzsgő Budapest fölé emelkedő dombon. Arra járva tekintsünk fel alakjára, és adjunk hálát népünkért, hitünkért és hazánkért! Néhány száz méterrel lejjebb, a hömpölygő Duna rakpartja Sztehlo Gábor nevét viseli. A mai nap Sztehlo Gábor születésnapja is, amely egyházunkban 2009 óta a diakónia ünnepe. Sztehlo megrendítő szobra a Deák téren áll, ahol a templom megtelik e napon, hogy Isten igéjének fényében hálát adjunk a legfőbb diakónus, Krisztus nevében azért, hogy szolgálhatunk. A diakónia a "kezek evangéliuma", ahogy Sztehlo nevezte a középkori ispotályok hitvallóinak képét felidézve: "Mi vagyunk Krisztus kezei, Krisztusnak nincs más keze, csak a miénk, amivel művét folytatni akarja."

*

Krisztus diakónus! Köszönjük, hogy kereszthaláloddal megmentettél, és legfőbb szolgálatoddal elvetted bűneinket. Az oltár előtt térdelünk, és átéljük szent és valóságos jelenlétedet. Oly jó most, mert önmagadat adod az ostya és bor színe alatt. Megerősítesz és küldesz. Lassan útra térünk a Szentlélek erejével, és meglátjuk azokat, akiket reánk bíztál. Tégy minket szent kezeddé, Urunk! Ámen.

Szerző: Gregersen-Labossa György

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."