Napi Ige és Gondolat Velem van az ÚrKedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
05
Napi Ige és Gondolat Velem van az Úr Kedd
Velem van az Úr
„Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert Ő mondta: ’Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged’. Ezért bizakodva mondjuk: ’Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?’” (Zsidó 13,5-6)
Elég sokat beszélnek ma, háborúkról, gazdasági válságról, szükség állapotról, takarékosságról, energiaforrások fogyásáról. E fogalmak megfélemlítenek és elkeserítenek mindannyiunkat. Megpróbálunk gyűjtögetni, hogy majd, ha szükséghelyzetek lesznek, nekünk legyen tartalékunk (élelemből, pénzből, stb.). Tudnunk kell, hogy aki az Istent szereti, annak senki és semmi nem árthat.
Mivel Isten soha el nem hagy, sőt el sem távozik tőlünk (Józsué 1,5), próbáljunk megelégedni azzal, amink van. Ha tudjuk, hogy az Úr a miénk, sohasem maradunk egyedül, mindennapi kenyér és otthon nélkül. Töltsön el minket ez a bizonyosság azzal az érzéssel, hogy nem élünk a világtól való függőségben. Mivel Isten a mi pártfogónk, és drága kincsünk, nem kell félnünk embertársaink támadásától, rosszindulatától. E drága kincsünket nem lophatják el, nem értéktelenedik el és soha el nem fogy. Legyünk hát bátrak az Úrban, és tegyünk bizonyságot Róla, alkalmas és alkalmatlan időben.
Az Úr iránti mély tiszteletünket igyekezzünk ma is kifejezni. Az emberi fenyegetések és megfélemlítések ne tudjanak minket megakadályozni abban, hogy a mi Megváltó Urunkat dicsérjük és magasztaljuk. Az emberek ma sem árthatnak többet, mint akkor, amikor az apostol megírta e levelet. Senkit sem égetnek meg hitéért! Az istentelenek gúnyolódásán pedig ne csodálkozzunk, hiszen e világ emberei nem szeretik a tiszta, mennyei tanítást. Mit tehetünk tehát? Nézzük el a világ dühöngését, nem árthat az nekünk. Isten a mi segítségünk, Ő velünk van, legyünk bátrak, és ha ellenségeink támadnak, ám tegyék, mi nem félünk tőlük!
(Orbán Attila, Dés-Cichegy, Erdély)
***************
Imádság:
Urunk, bocsáss meg, hogy sokszor mi is csak az anyagiakra, csak magunkra gondolunk. Köszönjük, hogy felemelted a tekintetünket most magadra. Tudjuk, hogy Te vagy a történelem Ura és egyedüli irányítója, és a mi kicsi életünk gazdája is. Kérünk segíts meg, hogy ne gazdátlanul, kiszolgáltatottan járjunk és meneküljünk az élet országútján. Tedd szívünket elégedetté, hogy mindent, amit Tőled kaptunk, szívesen megosszunk másokkal. Rád bízzuk magunkat, szeretteinket, és kérünk fogadj el minket. Ámen.
*************************
A nap gondolata:
„Minden múló perc, hozzád visz közel,
Kegyelmed űzi kisértőmet el,
Nincs más vezérem, nincs más Mesterem,
Fényben, borúban, ó, maradj velem.” (H.F. Lyte 1847)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."