Napi Ige és GondolatUram, ha…

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
24

„Márta, amint meghallotta, hogy Jézus jön, elébe ment, Mária azonban otthon maradt. Márta így szólt Jézushoz: Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten. Jézus ezt mondta neki: Feltámad a testvéred! Márta így válaszolt: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon. Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?” (Jn 11:20-25)

 

Az ég is beborult! Valami örökre véget ért! Gyász, vigasztalásra szorult asszonyok és vigasztaló emberek, sötét nappalok és éjszakák! Véget ért egy szeretett élet! A legnagyobb tragédia, ami történhetett Betániában! Lehetetlen helyzet, már 4 napja a sírban van Lázár. Úgy gondolja mindenki, hogy senki, már Jézus se segíthet! Ez az ember válasza a helyzetre. A halállal minden lehetőség véget ért! Nagyon fontos, amit itt látunk: sokan vigasztalják a gyászolókat! Együtt sírnak a sírókkal. Így működik egy élő gyülekezet! A te gyülekezeted, ha nem így működik, akkor kezdj el ezen dolgozni! Sírjunk a sírókkal és örüljünk az örülőkkel. S közben megérkezik Jézus! Mi történik valójában? Ahol gyász van, oda jön Jézus, ahol sötétség van, oda jön a világ világossága, ahol vigasztalásra szorultság van, oda jön a vigasztaló vigasztalás, ahol vád van, Jézusvád, Istenvád, oda jön Jézus! Ahol egyedül lét van, ahol hiány van, oda jön Jézus a társ! Mert vád is van Márta mondatában: „Uram, ha itt lettél volna”, Uram, ha meghallgattad volna az imádságomat, Uram, ha akkor megsegítettél volna, nem így alakul! Uram, ha egy kicsit közelebb lettél volna, de nem voltál itt! Uram, ha… jaj de sok ilyen mondatunk van: „Uram, ha”!

Ne szégyelld mától ezeket a mondataidat! Bátran mond el Jézusnak! Sőt, kérlek, ha vannak olyan gondolataid, amik megzavarják az Istennel való kapcsolatodat, ne szégyelld ezután se a gyülekezet, se Jézus előtt! El lehet neki mondani! Életlehetetlenségbe kerültél? Ne félj, az életlehetetlenségben életlehetőséget teremtő Úr keres, jön feléd! El lehet neki mindent mondani! Ő szeretettel azt mondja: „Én vagyok”. Amikor minden összeomlott az életedben, amikor minden reményed oda van, amikor minden lehetőséget számba vettél, amikor úgy látod, itt már senki nem tud segíteni, tudd, kérlek, tudd: Ő van! Jézus mondja ma Neked: én vagyok! Én vagyok, aki nagyobb a legnagyobb gondodnál is! Jézus mondja, én vagyok a legnagyobb a legnehezebb kérdésednél is, én vagyok a legnagyobb! Én vagyok a leghatalmasabb Isten! Én vagyok a sötétben a világosság, az életlehetetlenségben az életlehetőséget teremtő Úr, én vagyok a halál felett is győztes! Én vagyok. Én vagyok Neked az, akire szükséged van! Én vagyok a feltámadás és az élet!

Jézus nélkül nincs feltámadás és nincs élet! Jézus nélkül halál az élet is, Jézus nélkül pokol az élet! Jézusban élet az élet, Benne élet kapuja a halál, nem más a halál, „csak meghalás a bűnre nézve és átmenetel az örök életre”, ahogy mondja a Káté. Mártától megkérdezte: „Hiszed-e ezt?” Testvérem, most tőled kérdezi: te hiszed, hogy Jézus az, akinek mondja magát? Hiszed ezt? Kívánom, te is tudd együtt vallani, mondani Mártával és velem is: én hiszem! Én hiszem Jézus, hogy te az vagy, akinek mondod magadat! (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).

 

**************************

Imádság: 

Úr Jézus! Segíts, hogy én is hittel tudjam mondani és az emberek előtt megvallani, hogy Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia! Ámen.

 

*************************

A nap gondolata: 

„Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."