Napi Ige és Gondolat Ujjongj!Péntek

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03
Napi Ige és Gondolat Ujjongj! Péntek
Ujjongj!
„Ujjongj Sion leánya! Kiálts örömödben, Izráel!
Örvendezz, vigadj teljes szívedből, Jeruzsálem leánya!
Eltörli az Úr az ítéletedet…” (Zofóniás 3:14-15)
Amikor ezt az adventi áhítatot írom, életem egyik legmélyebb, lelkileg legmegtörtebb adventje van. Egyre jobban nő a vírusos betegek száma, és sajnos már eljutottunk odáig, hogy a számok mellé arcokat, neveket is tudunk párosítani. Ebben a lelkileg mély állapotban az Úr igéje Zofóniás könyvéből szólított meg.
Zofóniás arról ír a könyvében, hogy jön az Úr haragjának a napja, de jön az Úr ígérete, jön Izráel királya.
Nem tudom, hogy ezek a napok az Úr ítéletének napjai-e, vagy a sátán akar elragadni minket. Én nem ezt kutatom, hanem mást látok meg, mást tartok a szemem előtt. Az Úr azt ígéri, hogy jön a szabadulás, jön a szabadító. Azt mondja az Úr: ujjongj! Lehet, hogy nehéz most ujjonganod, mert épp valaki ágya felett virrasztasz, vagy letör a kétségbeesés. Az Úr azt mondja, ujjongj, kiálts örömödben, mert eltörli rólad az Úr az ítéletet.
Krisztus már eljött, megszületett, meghalt és feltámadott. Te kit vársz most? Ebben az adventben kit vársz? A „kisjézust”? Nagy gond van a te lelki életeddel, ha még ma is a „kisjézust” várod. Jézus megszületett, felnőtt, és megváltott téged. A mi feladatunk már nem a „kisjézus” várása, hanem az ujjongás, hogy eltörölte az ítéletet. Jézusban átmehetsz életből az Életbe. El van törölve az ítéleted, de csak akkor, ha már ott él a szívedben, ha már nem „kisjézus”, hanem Megváltó, az életed Ura! Ne csak az adventi koszorún égjen a gyertya, hanem szívedben világítson Krisztus világosságának sugara! Te magad légy a gyertya, aki örömujjongásoddal Krisztust sugárzod!
Élj úgy, hogy meglátszódjék életeden az Úr Jézus Krisztus szeretete!
(Tóth István, Abaújvár)
**************************
Imádság:
Uram, köszönöm neked, hogy Te már megszülettél bennem, és nem, mint csecsemő Jézust várlak ezen a karácsonyon, hanem mint Megváltó Urat. Köszönöm, hogy nem csak egy ünnepnapon várhatom érkezésedet, mert minden napon, mint Megváltó, Megmentő Úr vagy jelen az életemben. Köszönöm, hogy ezáltal minden napom karácsony lehet, ami mennyei örömmel tölt be engem, és a körülöttem élőket is, hiszen megpróbálom sugározni a szeretetedet, amely Tőled árad felém. Áldott légy Uram, hogy ujjonghatok, még ha sokszor sírni lenne is kedvem. De tudom, hogy Te, mint Szabadító érkezel meg hozzám minden nap, így nem egyedül kell a problémáimmal megküzdenem. Szeretlek Úr Jézus Krisztus! Ámen
*************************
A nap gondolata:
Karácsony előtt és után is meglátszik az életeden a földig hajló Szeretet?
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."