Napi Ige és GondolatÚj ruhában Isten előtt

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
20

„Nézd! Elvettem a bűnödet, és díszes ruhába öltöztetlek téged.” (Zakariás 3,4)

 

Már egy ideje spóroltam arra, hogy vehessek magamnak egy karórát. Ne gondolják a Testvérek, hogy valami különleges, drága dologra vágytam! Egy egyszerű karórát szerettem volna, amit egy bizonyos cég gyárt, és forgalmaz. A nyáron végre meglett az új órám! Nagyon boldog voltam, de két hét után már meg is állt. Elvittem elemet cseréltetni, gondoltam, ezzel nem lesz egy ideig dolgom, de aztán megint leállt. Visszavittem az üzletbe garanciális javításra, ahol nagyon nehéz szívvel hagytam ott, mert igencsak szükségem lett volna arra, hogy legyen karórám. Egy hónapig volt szervizben, mire érte mehettem. Amikor végre visszakaptam, megkérdeztem, mi volt vele a probléma. A válasz az volt, hogy hibás volt a szerkezet, így az egészet ki kellett cserélni. A külseje ugyanaz maradt, de a belseje teljesen új.

Ahogy feltettem az órát a karomra egyből eszembe jutott, hogy bőven megérte az egy hónapos várakozási idő, amíg szervizben volt az óra. Bármennyire is kellemetlen volt óra nélkül, kár lett volna siettetni a dolgok menetét, mert így teljesen megújulhatott, és a rendeltetésének megfelelően tudom majd használni.

Ha az Úr rendelésének megfelelő életet szeretnénk élni, akkor nekünk is szükségünk van arra, hogy a bennünk működő lelki szerkezetet Isten egy teljesen újra cserélje! Hiszen Isten dicsőségére élni és cselekedni az tud, akinek a lelkében végbe megy az a nagy változás, amit Zakariás próféta látomásában látott. Ő azt látta, hogy Jósua főpapot, aki Jeruzsálem újjá építésében, az istentiszteletek helyreállításában nagy szerepet vállalt a Babiloni fogságból való hazatérést követően, új ruhába öltöztetik. Ez kifejezte az elnyert bűnbocsánat feletti örömet, a teljes belső, lelki megújulást. Azt a lelki szerkezet cserét, amit csak Isten végezhet el bennünk Szentlelke által az Úr Jézus érdeméért. Amit, ha kérünk, és engedünk végbe menni az életünkben, élhetünk egy megújult, hálaadással teli, Istent dicsérő életet.

Mire figyelmeztet, és hív bennünket ez az Ige? Arra, hogy nem pusztán elemcserére van szükségünk, ha nem akarunk bűneink terhe alatt élni, és terheink alól fel akarunk szabadulni, hanem teljes lelki szerkezet cserére! Kérjük ezt az Úrtól őszinte hittel!

(Molnár Virág, Mezőkovácsháza – Nagybánhegyes – Kunágota)

*****************************************************

Imádság:

Új szívet adj, Uram énnekem, Amely csupán csak Teérted ég,

S véled jár szüntelen, Csak véled szüntelen! Ámen. /Vargha Tamás ének/

***************************************************************

A nap gondolata:

Bátran kérd, és fogadd el a lelki szerkezet cserét!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."