Napi Ige és GondolatTudod, hogy csodálatos Istenünk van? 

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
17

Jónak látom kihirdetni azokat a jeleket és a csodákat, amelyeket a felséges Isten tett velem. Mily nagyok az ő jelei, mily hatalmasak csodái! Az ő királysága örök királyság, és uralma megmarad nemzedékről nemzedékre! (Dániel 3,32-33)

Egy seregben dolgozó fiatalembert folyamatosan megaláztak, mert hitt Istenben. Egy nap a kapitány ismét meg akarta alázni a csapatok előtt és azt mondta: A fiatalember jöjjön ide, vegye el a kulcsot, és menjen egy kört a dzsippel. A fiatalember azt válaszolta:

Nem tudom, hogy kell vezetni! A kapitány azt mondta: Akkor kérj segítséget az Istentől! Mutasd meg nekünk, hogy van!

A fiatalember fogta a kulcsát, elment a járműhöz és imádkozni kezdett. Aztán leparkolt a dzsippel, ahogy a kapitány akarta.

Amikor a fiatal katona kijött a dzsipből, mindet sírni látta. Mindenki ezt mondta neki: A te Istenedet akarjuk szolgálni! Az ifjú katona nem értett semmit és megkérdezte: -Mi folyik itt? A kapitány sírva kinyitotta a dzsipet, és megmutatta a fiatalembernek, hogy az autónak nincs motorja!

Aztán a fiú azt mondta: - Látod? Ez az Isten, akit szolgálok!  Istennél semmi sem lehetetlen, aki életet ad annak, aki nem létezik. Lehet, hogy azt hiszed, hogy ezek lehetetlen dolgok, de Istennél minden lehetséges.


Sadrak, Mésak és Abednegó Nabukadneccar király parancsára belekerültek az izzó tüzes kemencébe, mert nem voltak hajlandók imádni az aranyszobrot, amit a király magának csináltatott. Még a halált is bevállalták volna, de az Ő Istenüket nem cserélték le egy kézzel készített istenszoborra. Egyik pillanatról a másikra egy tüzes kemencében találták magukat, a halál torkában. De Valaki odalépett hozzájuk, és még a hajuk szála sem perzselődött meg, sőt a ruhájuk sem lett füstszagú. Csoda történt!

Csoda. Mi csodaként éljük meg, Istennek pedig ezek természetes dolgok.

Keresd a mai napban is Isten apróbb és nagyobb csodáit, és dicsőítsd őt ezekért is! Hirdesd az Ő nevének nagyságát, hogy mindenki megtudja, milyen hatalmas Istenünk van! (Tóth Viktória, Abaújvár)

**************************

Imádság:

„Nagy Istenem, ha nézem a világot,
Melyet teremtett szent „legyen” szavad,
Ha itt e földön millió lényt látok,
Kiket igazgatsz, táplálsz egymagad.

Szívem feléd ujjong örömtele:
Mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te!
Szívem feléd ujjong örömtele:
Mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te!” Ámen

*************************

A nap gondolata:

„A csodákat nem lehet megmérni, hiszen azok Isten végtelenségének kibontakozásai.” (C.H. Spurgeon)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."