Napi Ige és Gondolat Te vagy az az ember!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
13

„Akkor ezt mondta Nátán Dávidnak. Te vagy az az ember!”  (2Sámuel 12,7)

 

Ha ma elénk állna valaki, és így kezdené a mondanivalóját: Te vagy az az ember….vajon, hogyan folytatnánk a mondatot? Milyen embernek érezzük magunkat? Milyen embernek látnak mások? Vajon te az az ember vagy, akit mások szeretnek, megbecsülnek, akire odafigyelnek? Vagy te vagy az az ember, aki másokat szeret, aki másokra odafigyel, mások gondját viseli?

De folytatódhat ez a mondat másképp, más hangulatban is. Te vagy az az ember, aki elvette egy másik ember egyetlen kincsét, egy férfi feleségét. Az, aki halálba küldött egy ártatlant, csupán azért, hogy megszerezze, amit akar. Te vagy az az ember, aki bár mindent megkapott az életben, mégis arra vágyott, ami nem lehetett az övé. Dávid, te vagy az az ember! Hiszen amikor Nátán próféta Dávid király elé állt, akkor egy példázattal mindezt elmondta neki. Dávid mindent megkapott az Úrtól, amire csak egy királynak szüksége lehet. Hatalmat, erőt, palotát, hadsereget, mindent, amit csak el tudott képzelni, de ő arra vágyott, ami nem lehet az övé. Elvette egy másik férfi feleségét, megölette azt az ember, és így vált AZZÁ az EMBERRÉ.

Úgy hiszem, hogy egyszerű emberként is sokszor hasonlítunk Dávid királyhoz. Nem elégszünk meg azzal, amit nekünk adott az Úr, vágyakozunk más kincsek után. Néha önzők, tapintatlanok, öncélúak vagyunk és megérdemelnénk, hogy valaki ránk olvassa: Te vagy az az ember! De a mi Urunk ahelyett, hogy megbüntetne ilyenkor, ahelyett hogy mindent elvenne tőlünk, egészen más megoldást kínál. Te lehetsz az az ember, aki kitárod szívedet az Úr előtt, és bűneidet megvallod Előtte. Te lehetsz az az ember, akit Ő nem küld el, hanem magához fogad és megbocsájtja minden vétkedet. Mert Te vagy az az ember, akiért meghalt Jézus a kereszten, az az ember, akiért a legdrágább kincsét áldozta a Mindenható, akinek nem csak palotát, kincseket, győzelmeket ad, hanem örökkévaló életet. Te vagy az az ember!            

 (Dr. Szabóné Kurucz Tímea, Körösszegapáti)    

**************************

Imádság: 

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen, hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád. Ámen! 

*************************

A nap gondolata:

„Amikor Isten megméri az embert, a mérőszalagot nem a derekához, hanem a szívéhez illeszti.” (Anne Seidlitz)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."