Napi Ige és GondolatTanúnak rendelve

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
21

„Ti vagytok erre a tanúk!” (Lukács evangélium 24:48)

Egy alkalommal riadtan vettem észre, hogy a parkolóban hagyott kocsim hátulja meg lett nyomva, mire visszaértem ügyeim intézéséből. Nézegettem, és bizony számolgattam, hogy mennyibe fog ez kerülni nekem, mert bizony sehol egy teremtett lélek nem bukkant fel sem közelben sem távolban, aki vállalta volna a károkozást. Mikor beültem az autóba, észrevettem egy kis papírfecnit, ami az ablaktörlő alá lett bedugva. No, nem az elkövető írta, hanem egy ismeretlen. A következő volt a cetlin: „Láttam, amint X óra X perckor egy kocsi nekiment az ön autójának itt a parkolóban. Feljegyeztem a kocsi rendszámát és márkáját. Hívjon bátran, ha szükséges, tanúskodni is hajlandó vagyok. (telefonszám)” Nagy dolog a mai világban, hogy valaki önkéntesen hajlandó tanúskodni! De mennyire jó, hogy akadnak ma is ilyen becsületes, segítőkész, igaz emberek! Aranyat ér egy ilyen tanú!

A feltámadott Jézus mindenkori tanítványait is tanúskodni hívja! Nem kér se többet, se kevesebbet, csak azt, hogy amit láttunk, hallottunk, tapasztaltunk, átéltünk Vele, az Ő ügyével kapcsolatban, azt ne hallgassuk el, amikor ő lehetőséget teremt a tanúságtételre. Ha olykor egyszerűbb lenne csendben lenni, nem tenni semmit, nem vállalni a tanúskodással sokszor együtt járó tortúrát, kötelezettségeket, gondoljunk arra, hogy vajon nekünk nem lesz-e szükségünk arra, hogy Jézus is tanúskodjon mellettünk az Atya színe előtt? (Pálfi Zsuzsanna, Győr)

*****************************************************

Imádság: 

Urunk, Te látod, sokszor mennyire el vagyunk foglalva önmagunkkal, saját ügyeinkkel. Mennyiszer a kényelmesebb utat, az egymástól és Tőled való elzárkózás útját választjuk. Add, hogy átérezzük a kiváltságot, hogy tanúi lehetünk a Te igazságodnak, a Te ügyednek, még akkor is, ha ez nem mindig egyszerű. Add a Te Szentlelked vezetését, hogy igaz és hű tanúid lehessünk ebben a világban! Ámen

***************************************************************

A nap gondolata: 

„Igazat beszélj és minden élő és élettelen is téged fog igazolni, még a fű gyökerei is megmozdulnak a föld alatt, hogy melletted tanúskodjanak” (Emerson)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."