Napi Ige és Gondolat Tanú – 2.Kedd

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
06
Napi Ige és Gondolat Tanú – 2. Kedd
Tanú – 2.
És így szólt hozzájuk: Úgy van megírva, hogy a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között, Jeruzsálemtől kezdve. Ti vagytok erre a tanúk. És íme, én elküldöm nektek, akit Atyám ígért, ti pedig maradjatok a városban, amíg fel nem ruháztattok mennyei erővel. (Lk 24,46-49)
Sokan vannak, akik nem veszik komolyan, hogy tanítványokká lettek. Pedig: Ti vagytok erre a tanúim – mondja Jézus. Ebben szeretne megerősíteni minket a mi Urunk. A mai világban mi vagyunk az Ő tanúi. Jézus Krisztus tanúi, akik szüntelenül az Ő jelenlétében élünk. Jézus szerink három dolog tesz valakit tanítvánnyá Igénk szerint: 1. Elhiszik és hirdetik, amit Ő tett. 2. Hirdetni kell az Ő nevében a megtérést. 3. Hirdetni kell a bűnbocsánatot. Jézus mindannyiunkat szeretne megerősíteni abban, hogy amit Ő értünk tett, az igaz. Ez ma is átélhető, megtapasztalható. Mégpedig azáltal, hogy a bűnbocsánat csodája személyes megtapasztalássá válik, ha Jézus Krisztus személye köré rendezzük az életünket. Te megtetted már ezt, Ő áll életed középpontjában?
(Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Jézusom! Életem középpontja Te vagy. Hadd hirdessem Hozzád tartozásom áldásait! Ámen
***
A nap gondolata:
A bizonyságtétel nemcsak szilárd, igaznak tartott bizonyosság, hanem alázatos tudás.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."