Napi Ige és Gondolat Szoktad élezni a fejszédet?Vasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
23
Napi Ige és Gondolat Szoktad élezni a fejszédet? Vasárnap
Szoktad élezni a fejszédet?
„Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá!” (Zsoltárok 90,17)
Olvastam egy történetet egy fiatal favágóról, aki miután sikeresen bizonyított a munkára való jelentkezés alkalmával, rögtön munkába is állhatott, és hihetetlen energiával dolgozott. Ám a negyedik napon megköszönték neki az addigiakat, kiadták az útját, az addig keresett pénzzel együtt. Felháborodva kérdezte meg, hogy hát ezt most miért kapta, hiszen ő olyan kitartóan vágta a fát, még jóformán szünetet sem tartott... mire a válasz egy kérdés volt: „És milyen gyakran élezted meg a fejszédet?”
Nagyon gyakran belesünk abba a hibába, hogy látva magunk előtt a feladatot, lelkesen belevetjük magunkat, és megfeledkezünk arról, hogy a legérzékenyebb munkaeszközünket, a lelkünket felvértezzük, megélezzük, használatra késszé tegyük, majd karban tartsuk. Pedig hihetetlenül fontos mozzanatot mulasztunk el, ha így teszünk. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy - tudva azt, hogy a mi Urunk velünk van minden napon, a világ végezetéig, - figyelmen kívül hagyjuk jelenlétét, segítő, megerősítő, támogató, útmutató szándékát.
Bármilyen kicsi, vagy nagy feladat az, amiben éppen vagy, állj meg, emeld fel tekintetedet, és merülj el egy pillanatra Isten ölelésében, hogy új erőre kapj, hogy ne csorbulj ki, hogy tudj Istennek tetsző maradandót alkotni, akár családodban, akár a munkádban, akár a gyülekezetedben.
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
***
Imádság:
Drága mennyei Atyám, alázattal kérem bocsánatodat, amiért még mindig sokszor gondolom azt, hogy egyedül is képes vagyok bármit megtenni. Nem így van. Ha a magam kezébe veszem a gyeplőt, balul sülhetnek el dolgok, és ezt nagyon nem szeretném, ezért kérlek, tölts el egészen, hogy eszembe se jusson nélküled meghozni egy döntést, nélküled megtenni egy lépést is akár. Taníts, kérlek! Bátoríts és adj türelmes bölcsességet! Szent Fiadért kérlek, hallgass meg. Ámen
***
A nap gondolata:
„Soha ne elégedj meg azzal, hogy tudsz Istenről! Legyen eltökélt vágyad személyesen és bensőségesen megismerned Őt!” (J.M.)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."