Napi Ige és GondolatSzívemnek kőtáblája

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
26

„Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!  A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.” (Példabeszédek 3,1-4)

Az emberi feledékenység észrevétlenül is kíséri a mindennapjainkat. Elfelejtjük kihúzni a vasalót, befizetni egy csekket, kivinni a szemetet. De nagyon fontos, hogy az Isten igéjével, bölcsességével kapcsolatban nem lehetünk ilyen feledékenyek! „Fiam, ne felejtsd el tanításomat”. A mester arra figyelmezteti a tanítványt, hogy ne feledkezzen meg a tanításról, mert az Isten bölcsessége képes hosszú életet, magas életkort, és jólétet szerezni azoknak, akik nem feledik Őt. Mindazok, akik napról napra emlékezetükbe vésik az Isten igazságát megkaphatják Tőle mindezeket a földi áldásokat.

De honnan tudhatjuk, hogy valaki megtartja a parancsolatokat, és emlékezik az Úr bölcsességére? „A szeretet és a hűség ne hagyjon el téged”. Ezek olyan belső emberi „díszek”, melyek nem csupán a mi lelkünket díszítik, hanem kívülről is észrevehetőek. Hiszen jól látszik, hogy kinek-kinek mi van ráírva szíve táblájára. Cselekedeteink, megszólalásaink, minden megnyilatkozásunk árulkodik arról, hogy szívünk táblájára a szeretet és a hűség, vagy valami egészen más van felírva.

Jézus Krisztus földi életében megmutatta, milyen az, amikor irgalom, igazság, szeretet és hűség van a szív táblájára írva. De vajon a te szíved tábláján mi található? Kinek hagyod, hogy teleírja azt? Engedjük, hogy a világ telefirkálja azt gonoszsággal, rosszindulattal, önzéssel és irigységgel? Vagy az Úr Isten kezébe adjuk a krétát, és az Ő bölcsessége kerül arra a bizonyos táblára?

Nem mindegy, hogyan döntünk, hiszen csak az talál kedvességre és jóindulatra Isten és emberek felől is, akinek szívébe hűség és szeretet van vésve. „Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.” Aki gonoszságot, irigységet, önzőséget cselekszik életében, az ugyanezt várhatja vissza másoktól is. De, aki képes megtartani az Úr parancsait, Jézus Krisztus példáját követve teremni a Léleknek gyümölcseit, az meg fogja tapasztalni nem csak az emberek, hanem a Mindenható Isten kedvességét és jóindulatát is egész életében! (Dr. Szabóné Kurucz Tímea, Körösszegapáti)    

**************************

Imádság: 

Teremts bennem tiszta szívet, ó, Uram! Az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el engem a Te orcád elől, Szentlelked ne vond meg tőlem! Támogass az engedelmesség lelkével, Szabadításod örömét add nekem!  Ámen!          

*************************

A nap gondolata:

„A szeretet megnyitja szemünket és szívünket, s képessé tesz arra, hogy - számtalan, nemritkán távoli és ismeretlen testvérünk ezernyi jócselekedetével egyetemben - olyan eredeti és pótolhatatlan módon járuljunk hozzá a világhoz, amely a szeretet apró mozaikköveként az egész történelem képét megváltoztathatja.” (II. János Pál)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."