Napi Ige és GondolatSola Sciptura

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
25

„A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre…”(2 Tim 3,16)

 

Sola Sciptura – Egyedül a Szentírás – szól az egyik reformátori elv. Az mondja Isten Igéje, hogy „a teljes Írás Istentől ihletett”. Nagyon fontos gondolat ez, mert mi, emberek sokszor hajlamosak vagyunk „mazsolázni” Isten Igéjéből. Nem szeretjük olvasni, sőt – valljuk be őszintén - nem szeretjük hallgatni sem azokat az Igéket, igehirdetéseket, ahol Isten tükröt tart, szembesít a bűnökkel.

Azt mondja az Ige ma, hogy az Ige „hasznos a tanításra, a feddésre”. Bizony, Isten Igéje kétélű kard. Egyszerre tanít, és egyszerre fedd. Sokszor lélekben feltöltődünk, sokszor pedig szembesülünk. Lélekben feltöltődni annyit tesz, mint tudni, velünk az Isten. Reménységgel tekinteni a jövő felé. Úgy élni az életet, ahogyan azt Pál apostol is mondja a Római levélben: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik minden a javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.” (Rm 8, 28) Nagyon fontos szó ebben a mondatban, hogy „minden”, a jó idők is, de az ún. „nem szeretem napok” is.

Itt van a lehetőség, mert ahogyan az Ige ma sem fejeződik be, úgy azt mondja, hogy „hasznos a megjobbításra, az igazságba való nevelésre”. Megjobbítás? Igazságra való nevelés? A reformáció hónapjában szükségem van-e arra, hogy Isten megújítsa, „megjobbítsa” az életem? Mennyire fontos Isten szava az életemben? A reformáció hónapjában lehetőség van megújítani a szövetségüket Istennel. Áldott Bibliaolvasást, áldott megújulást! (Kacsora Szabolcs)

 

*****************************************************

Imádság:

Mennyei Édes Atyánk! Sokszor olvassuk úgy a te szavadat, hogy válogatunk, szimpátia alapján értékeljük a bibliai könyveket. Kérünk, szabadíts fel bennünket a válogatástól. Hadd lássuk az üdvtörténetet a maga teljességében, egészében. Kérünk, hogy a reformáció hónapjában újítsd meg velünk szövetségedet Jézus által. Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

A Szentírás nagyszerű szempontokat és iránymutatásokat ad. Bele kell merülünk, szellemébe hatolnunk, hogy igazsága áthasson bennünket. (Carl Eichhorn)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."