Napi Ige és GondolatSola Gratia

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
29

Olvasandó: Efézus 2:1-10

„De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek!” (Efezus 2:4-5)

 

A reformáció egyik legnagyobb felismerése az ingyen való kegyelem alappilléré formálása volt. Alapvető emberi tulajdonságunk a megfelelés kényszere. Nem szeretünk kilógni a sorból. Legyen az életvitel, ideológia, vagy bármiféle sor, amit az élet elénk ad.  Türelmes sorba állók is vagyunk, legfeljebb egymás mellé állva szélesítjük az utat, hogy többen elférjünk rajta. Még akkor is, ha a széles út mellett látszik a keskeny ösvény, amin alig jár valaki. Az pedig olyan, mint az útmenti csárda, ha a parkoló üres, oda nem térünk be, mert az nem lehet jó. Így vagyunk Istennel is, jó cselekedeteinket elvégezzük, hogy jeles bizonyítványt kapjunk Tőle és elkészítse számunkra a kulipintyót a mennyben, jó teszek meg egy két jót, szóval legyen az palota. De az Ige beleszól terveinkbe: elég néked az én kegyelmem. (2Kor.12:9) És ez felszabadít minket kényszereinkből, új értelmet ad dolgainknak. Mert többet nem a világnak akarunk megfelelni, hanem Istennek hálát adva kegyelméért, felszabadulva tesszük dolgainkat, hogy Őt dicsérjük minden tettünkkel. (Burián Tamás, Silver Creek, NY)                                                                                 

*****************************************************

Imádság:

Teremtő Istenem, köszönöm Neked, hogy te nem azt nézed, ki vagyok, mi vagyok, nem a cselekedeteim szerint ítélsz, hanem kegyelmedből már elkészítetted számomra is a megváltást. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Az utolsó szó mindig az Istené. Ne félj, mert Én veled vagyok!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."