Napi Ige és Gondolat Sokakat gazdagító élet – 2.Vasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
04
Napi Ige és Gondolat Sokakat gazdagító élet – 2. Vasárnap
Sokakat gazdagító élet – 2.
„Adjátok el vagyonotokat, és adjátok alamizsnául, szerezzetek magatoknak el nem avuló erszényeket. El nem fogyó kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem férkőzhet hozzá, a moly sem emészti meg. Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.” (Lk 12,33-34)
Ne tékozoljam kincseimet másra, csak Isten országa céljára! Abban lássam meg az örömömet! Ez a „tékozlás” az igazi gyűjtés. Nem olyan ez, hogy teljes mértékben odadobtam, hanem bevetettem. Gyümölcsöt hoz, és áldott lesz annak termése majd sokak életében. Ezért nevezik ezt a fajta tékozlást Jézus tanítása nyomán boldog tékozlásnak. Boldog odaszánás, mert egy célszerű áldozat.
Tudjuk, hogy a mi országunk a mennyekben van, honnét az Úr Jézus Krisztust is visszavárjuk. Amikor ennek az országnak az eljöttéért naponta imádkozunk szoktunk-e gondolni arra, hogy ennek az országnak a polgáraiként jobban használhasson minket Urunk?
Isten országa úgy teljesedik ki, ha mi Isten gyermekeiként küldhető, bevethető életű tanítványok leszünk. A célra tekintő, szolgáló tanítványokra vár a világ.
Ez a célszerű áldozat nem kényszerből, hanem önként történik. Mint ahogy Jézus sem azért hal meg elsősorban, mert a főpapok és farizeusok, a nép elöljárói ezt így kigondolták, hanem Ő az Atya szándékát, tervét felismerve önként magát odaáldozza. Önként magam odaáldozzam az Ő szolgálatára, amint Jézus is tette! Nekünk ebben példát adott, és mondja: senki sem szereti a felebarátját jobban, mint amikor életét adja felebarátjáért. Ő ezt elénk éli és halja azért, hogy lássuk mi is ennek a szeretetnek, az Istennel való járásnak a nagy kincsét.
(Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
*****
Imádság:
Urunk, áldd meg találkozásainkat, szolgálatunkat, egymással való beszélgetéseinket! Segíts úgy továbbadnunk, mint ahogy Tetőled vettük! Ámen
*****
A nap gondolata:
Istenünk az Ő országa erőiben részesít, a szolgálatra feltölt. Ha a mi kincsünk Benne van, akkor ott van a mi szívünk is. Ha másban látja meg az ember az ő kincsét, az ő reményét, akkor milyen az ő szíve? Kimerült, ideges, stresszes, depressziós. Jézus közelében a gonosz lélektől megtisztított emberek csendesen, nyugodtan ülnek. Lábaihoz letelepednek, s aztán hazaküldhetők, családjuknak visszaajándékozhatók. Ott öröm, békesség van.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."