Napi Ige és Gondolat Sikerember – 2.Kedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
14
Napi Ige és Gondolat Sikerember – 2. Kedd
Sikerember – 2.
Az Úr Józseffel volt, ezért szerencsés ember lett, és egyiptomi urának a házában élt. Látta az ura, hogy vele van az Úr, és mindazt eredményessé teszi az Úr, amihez hozzáfog. (1Móz 39,2-3)
A világi sikeremberek titka a pénz, Józsefnek, mint sikerembernek viszont az a titka, hogy az ÚR vele van. Vele van még a rabszolgaságban is, egy számára idegen, nehéz, küzdelmes élettérben is. Mai szemlélettel nagyon nehéz megérteni azt, hogy miért jó, ha valaki rabszolgaként él egy idegen országban, de az Úr vele van. A mai ember a fordítottját választja: szabadon, minden gátlás nélkül, pénzzel teli sikeremberként próbál meg élni saját hazájában, megelégszik azzal, ha emberek a pénzéért maradnak mellette, s mit érdekli az, hogy az Úr vele van-e.
Testvérem, vajon te emberek, vagy Isten szerint akarsz-e sikerember lenni? Ha a másodikat választod, tudnod kell, hogy az Úr akkor lesz veled, ha Józsefhez hasonlóan mindig elfogadod a helyed, ahová Isten állított. Ha meglátod, hogy azon a helyen, ahol vagy, csak te lehetsz, azt, amit el kell végezned, csak te teheted meg. Legyen az a családod, a munkahelyed, bármilyen kisebb vagy nagyobb emberi közösség, amiben részt veszel, ahová Isten állított téged. És az Úr veled lesz, ami mindennél többet ér, mert a nehéz élethelyzetekben nem a pénz, egyedül az Úr tarthatja meg az életed. Ő meg is tartja már itt a földön is, de ami még döntőbb, a végső "siker", az üdvösség csak így lehet a tied. Az, amit végképp nem lehet pénzen megvenni, amit a világ szerinti sikerember sohasem kaphat meg. Mert az üdvösség csak azé lesz, aki Isten szerint sikerember: akivel most van az Úr, azzal lesz örökre is! (Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Mennyei Atyánk! Tégy minket bizonyossá afelől, hogy mindenkor velünk vagy. Add, hogy meg is látszódjék szent jelenléted életünkben. Meglátszódjék abban, hogy elfogadjuk helyzetünket, és segítő szeretettel fordulunk mások felé, hogy nem a magunk hasznára, hanem mások javára élünk. Így legyen részünk abban a különös kegyelemben, hogy Isten szerint lehetünk gazdagok már e földön, s egykor örökre. Ámen.
***
A nap gondolata:
Akár maradhatsz a biztonságos sekély vízben, vagy a mélyebb vizekre mész, ahol a nagy hal van. A választás a tiéd. Amint engedelmeskedsz, Isten gondoskodni fog a többiről. A legjobb napjaid az engedelmességed túloldalán vannak. Szóval engedelmeskedsz?
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."