Napi Ige és Gondolat Rendkívüli kóruspróbaPéntek

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
05
Napi Ige és Gondolat Rendkívüli kóruspróba Péntek
Rendkívüli kóruspróba
„Zengjetek Istennek, zengjetek! Zengjetek Királyunknak, zengjetek!” (Zsolt 47,7)
Az Ő dicsőítésére szólít fel minket e zsoltár. Rendkívüli kóruspróbára kapjuk a meghívót. Énekeljek! – noszogatni kell erre? Nehezen indul a szív az Isten magasztalására.
Kóráh fiainak éneke. Egyszerű léviták, egyszerű emberek, de ott vannak a szent sátor körül, és énekelnek. Egymást is bátorítják.
Vajon ki kezdte az éneket Filippiben, a börtönben, kalodába zártan, Pál-e, vagy Silás? Nem tudjuk. De együtt énekelnek.
Az egész föld Királyáról énekelhetünk. Ő tartja kezében életünket. Királyi hatalmát sokan megkérdőjelezik. Kiválasztott gyermekei ebben nem kételkednek.
Miért van itt ez a négyszeres felhívás: zengjetek?! Szükség van a bátorításra, a buzdításra, kell az ismétlés. Azért kell annyiszor elhangozzon, hogy megjegyezzük. Szól az Isten, Aki azt szeretné, hogy dicsőségét ismerjük meg, és énekeljük is meg utána, a Benne való örömöt pedig érezzük szívünkben. Szívünkből szóljon az ének. Mosolyunk, arcunk is hadd fejezze ki ezt! Örvendezzetek! Hirdessük szánkkal! Hadd hallja más is! Eközben munkálkodjunk kezeinkkel! Négyszeresen buzduljon fel: szívem, arcom, szám és kezem.
A Király szavát jól tesszük, ha megbecsüljük. A Király előtt méltó, ha fejet-térdet hajtunk, s fenségét, nagyságát, erejét és dicsőségét hirdetjük.
Ezt az éneket a zsidó újév első istentiszteletén énekelték. Megfújták a trombitákat, a kürtök is felzendültek. Isten trónfoglaló, győzelmi zsoltára ez. Vele kezdődjön minden, s Ő kerüljön a trónra. Úgy legyen a mi életünkben is!
(Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
******************
Imádság:
Örömének zendül ajkamon. Ha elfáradtam, vagy nehezen kapcsolódtam be dicsőitésedbe, köszönöm a mai négyszeres buzdítást. Már most abba a mennyei kórusba kapcsolódom be, ahol szünet nélkül való a Te dicséreted. Ámen
*******************
A nap gondolata:
Elszigetelve nem lehet Krisztushoz hasonlóvá válni. Az emberek között van a helyünk, kapcsolatban kell lennünk másokkal. Szükséges, hogy egy gyülekezet vagy egy közösség része legyél.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."