Napi Ige és Gondolat Őszinte, ne csak igazpéntek

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
10
Napi Ige és Gondolat Őszinte, ne csak igaz péntek
Őszinte, ne csak igaz
„Akkor a farizeusok elmentek, és elhatározták, hogy egy kérdéssel fogják tőrbe csalni. Elküldték tehát hozzá a Heródes-pártiakkal együtt a tanítványaikat, akik ezt mondták: Mester, tudjuk, hogy igaz ember vagy, és az Isten útját az igazsághoz ragaszkodva tanítod, és nem törődsz azzal, hogy ki mit mond, mert nem veszed figyelembe az emberek tekintélyét. Mondd meg tehát nekünk, mit gondolsz: szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy sem? Jézus pedig felismerve gonoszságukat, így szólt: Képmutatók, miért kísértetek engem?” (Mt. 22, 15-18).
Puskaporos a hangulat Jézus körül! A farizeusok és a Heródes pártiak két ellenséges párt volt, akik akkora veszélyt láttak Jézusban, hogy összefognak ellene. Tőrbecsalási szándékkal egy mondatot fogalmaznak meg Jézusnak: „Mester, tudjuk, hogy igaz ember vagy, és az Isten útját az igazsághoz ragaszkodva tanítod, és nem törődsz azzal, hogy ki mit mond, mert nem veszed figyelembe az emberek tekintélyét.”
Ez egy igaz mondat Jézusról. A megszólítás is pontos, hiszen maga Jézus is elfogadta és alkalmazta magára! Ő valóban igaz volt, aki Isten útját tanította, az Atya akarata volt számára a mérce.
Ismeritek a Bibliából Jézus szavait, aki azt mondja: az utolsó napon is lesznek, akik majd azt mondják, hogy az Ő nevében prédikáltak, tettek csodát, és mit fog mondani nekik Jézus? „Nem ismerlek titeket.” Igen, mert szív szerint semmi közük nem volt Jézushoz! Pontosabban Jézust nem engedték be a mindennapi életükbe Úrként, Gazdaként, Tulajdonosként. Nem Jézus határozta meg őket, hanem Jézust akarták ők meghatározni. Képmutató volt a szívük.
Nagyon sok igazságot prédikáltam én is Jézusról! Sok igazságot mondtam, amint ezek az emberek is. Ma azon gondolkodjunk el együtt, te is és én is: vajon, amit mondunk Jézusról a templomban, a reggeli csendességben, imáinkban, milyen szívvel mondjuk? Ezek az emberek igazat mondanak Jézusnak Jézusról, de hitetlen, engedetlen és hamis szívvel. Olyan jó lenne ma megvizsgálni önmagunkat: vajon, az a sok imádság, fogadalom, amit az úrasztala előtt elmondtam kereszteléskor, úrvacsoravételkor, az egymás közötti beszélgetésben, milyen szívből jöttek ki? Vajon, nem lát engem is, amint azokat az embereket képmutatónak Jézus?
Ha arra jutottál testvérem, hogy képmutató vagy, esetleg voltál eddig, ma valld meg ezt is Jézusnak, kérj erre bocsánatot és a mai naptól legyen őszinte az, amit Jézusnak Jézusról mondasz, legyen őszinte minden mondatod, ne csak igaz. (Székely Zsolt Ferenc, Hencida)
*****************************************************
Imádság:
Uram! Bocsáss meg minden szív és hit nélkül mondott ámenért, fogadalomért és igéért. Segíts engem az őszinte, szív szerinti követésedre. Ámen.
***************************************************************
A nap gondolata:
A Lélek szerinti szeretet Jézus Krisztustól ered s egyedül neki szolgál. (Bonhoeffer)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."