Napi Ige és GondolatÖrökkévaló vezetőnk

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
22

„Bizony, itt van Isten, a mi Istenünk örökkön örökké, Ő vezet minket mindhalálig” (Zsolt. 48,15)

Minden nap döntések elé állít az élet. Minden nap valami (valaki) mellett dönteni kell. Valamiről le kell mondani, valamiért küzdeni kell. Nagyon sokszor csalódottan tapasztaljuk, hogy rosszul döntöttünk, az érzéseink becsaptak minket és az események végkimenetele nem a javunkat szolgálta, hanem keserűvé tették az életünket.

Szükségünk van vezetőre, tanácsadóra, mint a mindennapi kenyérre. Áldozatot vállalnánk azért, ha valaki meg tudná pontosan mondani, mit tegyünk, merre menjünk. Szeretnénk a helyes úton járni, csak nem tudjuk, melyik az. Jó lenne, ha találnunk vezetőt!

Az Úr, a mi Istenünk közel jött hozzánk, hogy vezetőnk legyen. Ő tudja az utat, és vezetni akar bennünket, míg békességgel a célhoz nem érünk. Nem találhatunk magunknak nála jobb és erősebb vezetőt. Adjuk hát át teljesen neki a vezetést, akkor soha nem fogunk utat téveszteni. Ő legyen a mi Istenünk és meglátjuk, hogy a vezetőnk is lesz. Ha követjük szavát és megtanulunk Vele járni, minden lépésünkben rá támaszkodni, akkor nem fogjuk eltéveszteni az élet útját.

Van még egy vigasztalásunk az Igében, hogy Ő, aki öröktől fogva és mindörökké a mi Istenünk, soha nem szűnik meg a vezetőnk lenni. „Ő vezet minket mindhalálig”, azután pedig mindörökké Vele lehetünk.

Az isteni vezetésre vonatkozó fenti ígéret egy életen át tartó biztonságot jelent: biztosítja az üdvösséget, vezetést utolsó óránkig, azután pedig az örökké tartó áldást.

Nem ezt kellene keresnünk már ifjú korunkban, ennek örvendeznünk életünk derekán és ebben megbékélnünk öregségünkben?

Keressük ma is az Ő vezetését, bízzuk rá magunkat és szeretteinket, még mielőtt kilépnénk lakásunk ajtaján vagy elfoglalnánk magunkat mindennapi munkánkkal.

 (Orbán Attila, Dés-cichegy, Erdély)

**************************

Imádság:

Örökkévaló Istenünk, kérünk vezess minket és fogd kezünk míg a világban járunk, hogy le ne térjünk a Te utadról. Mutasd meg nekünk a Te akaratodat, hogy azt tegyük, ami kedves a Te szemeid előtt. Ámen

*************************

A nap gondolata:

Istenünk, a legjobb vezető. A jó vezető, engedelmes és aktív követők által éri el a legjobb eredményeket!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."