Napi Ige és Gondolat Olvasod?Kedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
30
Napi Ige és Gondolat Olvasod? Kedd
Olvasod?
„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.” (2Timóteus 3,16-17)
Kedves Testvérem!
Milyen gyakran veszed kezedbe a Bibliádat? Nem így, hogy elolvasol egy nyúlfarknyi Igét, és hozzá egy kis kedves, lelket felüdítő magyarázatot (bár kétségkívül ez is nagyon hasznos és fontos, ha engedjük Istenünk Szentlelkének, hogy Igéje szétáradjon a lelkünkben), hanem úgy igazán, mélyen. Isten arra bíztat minket, hogy használjuk az Ő könyvét. Az Ő könyve? Nem emberek írták? De, valóban. Emberek, mint te és én, akik megtapasztalták, átélték Isten jelenlétét és kegyelmét. Emberek, akik felismerték, hogy az életeseményeik része a mindenható Isten. Ám az Igében azt olvassuk, hogy a teljes írás Istentől ihletett. Valóban emberek írták le, de Isten volt az, aki megérintette a lelküket, mielőtt tollat ragadtak, Ő volt az, aki felhasználva az érzéseiket, a fájdalmaikat, az örömeiket, a tapasztalataikat, sugallta nekik, mi kerüljön a Szentírás lapjaira, azért, hogy valóban hasznos legyen tanításra, feddésre, megjobbításra, igazságban való nevelésre.
Miért? Mert szeret minket az Isten. És tényleg azt látjuk, hogy nincs olyan élethelyzet, amire ne tudnánk vígaszt, útmutatást, bátorítást kapni a Bibliánkból. De ehhez ismernünk kell. Ehhez forgatnunk kell. Ehhez az életünk része kell, hogy legyen. Isten azt szeretné, ha minél tökéletesebb lenne az ismeretünk. Meg szeretne bennünket erősíteni, hogy tudjunk jók lenni, tudjunk jót cselekedni, hogy ne élettelen, hanem élő, cselekvő hitünk legyen. De ehhez az Ő szent Igéjéből kell nagyokat merítenünk nap, mint nap. Tegyük meg! Vedd le a polcról a Bibliádat, és olvasd!
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
*******
Imádság:
Atyám! Köszönöm, hogy hívogatsz. Köszönöm, hogy nem hagysz a kényelem, az ellustulás medrében. Köszönöm, hogy arra buzdítasz, hogy ismerjem szent Igédet mind jobban, és jobban, mert élő víz forrása az, és Te azt akarod, hogy éljek. Adj nekem kitartást az Ige tanulmányozásában, és mutass nekem utat, hol kérjek segítséget, ha nehéz az Igét értelmeznem. Uram, szeretnélek ismerni! Ámen!
****
A nap gondolata:
„Olvasd egyre Szent Bibliád, Szent Bibliád, Szent Bibliád!
Minden nap mondj buzgó imát, nőni így fogsz hát.
Nőni így fogsz hát, nőni így fogsz hát!
Olvass Igét, mondj hő imát, nőni így fogsz hát!” (gyermek ének)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."