Napi Ige és Gondolat Oknyomozó riport II.Péntek

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
14
Napi Ige és Gondolat Oknyomozó riport II. Péntek
Oknyomozó riport II.
„A zsidók azonban nem hitték el róla, hogy vak volt és megjött a látása, amíg oda nem hívták a szüleit, és meg nem kérdezték tőlük: A ti fiatok ez, akiről azt állítjátok, hogy vakon született? Akkor hogyan lehetséges, hogy most lát? Szülei pedig így válaszoltak: Azt tudjuk, hogy ez a mi fiunk, és vakon született, de hogy most mi módon lát, azt nem tudjuk, és hogy ki nyitotta meg a szemét, azt sem tudjuk. Tőle kérdezzétek meg, nagykorú már, majd ő beszél önmagáról. Ezt azért mondták a szülei, mert féltek a zsidóktól, mivel a zsidók már megegyeztek abban, hogy ha valaki Krisztusnak vallja őt, azt ki kell zárni a zsinagógából.” (János 9,18-22)
Folytatva az okok keresését, ezzel a történettel kapcsolatban feltehetnénk azt a kérdést, hogy „hogyan lesz egy gyógyulásból egy család tragédiája”? Belekeveredik az egész család az ügybe – na nem mintha eddig nem kellett volna, hogy benne legyenek, hisz a család egy tagjának betegsége, az a család betegsége is egyben.
A meggyógyult fiú, ahelyett, hogy örülhetne a szüleivel együtt a gyógyulásnak, most a támadások középpontjába kerül. A zsidók kérdezgetik őt, faggatják és ami rossz, hogy nem hisznek neki. A saját megtapasztalását mondja el, de épp ezt vonják kétségbe. S tanúul hívják ellene a szüleit.
Milyen fájdalmas, hogy egy családot így állítanak szembe egymással, szülőt a gyermekkel. Így csak a gonosz tudja összekuszálni a családi szálakat. A szülők félelmükben nem mernek teljes mellszélességgel a fiuk mellé állni. Nem tagadják ugyan le, azt se, hogy születése óta vak volt, de nekik nincs közük a gyógyuláshoz. S az egészben ez a legszomorúbb: nincs közük a gyermekük öröméhez. Pedig minden bizonnyal sok éven át szerették volna, ha meggyógyul.
Ugyanakkor az igazi elválasztó pont az nem a gyógyulás rejtélye, hanem az most is Jézus. Inkább zárják ki magukat a fiuk gyógyulásából és öröméből, mintsem, hogy Krisztust válasszák, s ezzel kizáródjanak a zsidók közösségéből.
S ez bizony nekünk is egy kérdés, vagy az lesz. Bizonyos közösségek nem tűrik meg maguk között se Jézust, se az Ő nyomát, jelét az emberekben. Kérjünk bátorságot, hogy hitünket ne emberi közösségekhez mérjük, hanem mindig csak egyedül Krisztushoz.
(Nagy Péter, Ramocsaháza)
*****************************************************
Imádság:
Uram, segíts Hozzád jobban ragaszkodnom, mint emberi közösségeimhez. Akkor is, ha egyedül maradok Veled! Ámen
***************************************************************
A nap gondolata:
„Ha Isten könnyet helyez a szemedbe, az csak azért van, mert a szívedben szivárványt akar kifeszíteni.” (C.H. Spurgeon)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."