Napi Ige és Gondolat ŐbenneCsütörtök

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
23
Napi Ige és Gondolat Őbenne Csütörtök
Őbenne
Jézus mondja: Én vagyok az igazi szőlőtő…Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (János 15,1a;4b)
Szőlőtő-szőlővessző. Két egymástól elválaszthatatlan dolog. Pontosabban el lehet választani őket, de akkor értelmét veszti az egyik is és a másik is.
Jézus azt mondja, hogy Ő a szőlőtő, és mi vagyunk a szőlővesszők. Csodálatosak Jézus példázatai, ahogyan nekünk, embereknek el akarja magyarázni az Ő Atyjának dolgait. Jelen esetben meg szeretné velünk értetni, hogy nincs értelme az életünknek nélküle. Lehet nélküle élni, de akkor nem lesz gyümölcstermő az életünk. Ha levágunk egy szőlővesszőt és várjuk, hogy gyümölcsöt teremjen, sajnos hiába várunk. De ugyanígy a szőlőtőke is akkor éri el célját, ha a szőlővesszőin beérnek a szőlőfürtök.
Hogyan lehetünk mi szőlővesszők? Ez nem jövőidő, hanem jelenidő és múltidő. Mi már szőlővesszők vagyunk. Isten eredetileg is úgy tervezett meg bennünket, hogy mi, emberek vele legyünk. Láthattuk ezt Ádám és Éva történeténél az Édenkertben. De mi, emberek mást gondoltunk. És azóta is hányszor gondolunk mást, mint Isten. Sokszor még azt is gondoljuk, hogy önálló szőlővesszőként is képesek vagyunk szőlőt teremni. Pedig nem. Nélküle, a szőlőtő nélkül semmik vagyunk.
A gyümölcsöző élethez bele kell hogy legyünk oltva Krisztusba, és át kell hogy járjon Isten Szentlelke. Ahogyan ugyanaz a nedv kering a szőlőtőkében is, mint a szőlővesszőkben, úgy jár át bennünket is Isten Lelke. Így fogunk csak igazán jó gyümölcsöket teremni, így tudunk csak Isten dicsőségére élni ezen a földön.
Kibe vagy mibe vagy beoltva? (Tóth Viktória, Abaújvár)
*****
Imádság:
Úr Jézus Krisztus, köszönöm, hogy Te vagy az igazi szőlőtő, és köszönöm, hogy én Benned lehetek, mint szőlővessző. Köszönöm, hogy ugyanaz a Lélek jár át mindkettőnket, mint ahogyan egy nedv kering a szőlőtőkében és a szőlővesszőben is. Ámen
******
A nap gondolata:
Szőlőtőke és szőlővessző egymástól elválaszthatóak, de akkor nem töltik be küldetésüket.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."