Napi Ige és GondolatNe légy tevehajcsár!

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13
Napi Ige és Gondolat Ne légy tevehajcsár!
Ne légy tevehajcsár!
„Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek..” (Jakab 1,12)
Egyszer egy arab tevehajcsár, egy nagyon hideg éjszakán a sivatagban aludt a sátrában. Éjnek idején felébredt, és látta, hogy tevéje bedugta az orrát a sátorlap alatt. Már éppen tiltakozni akart, de aztán arra gondolt, hogy a tevének csak olyan kis része van a sátorban, amely nem zavar. Mire később ismét felébredt, akkorra a teve már bedugta az egész fejét és hosszú, szőrös nyakát is a sátorba. Az arab most már összeszedte magát, hogy tiltakozzon, de a teve megelőzte, és így szólt: "Valóban annyira zavarok? Olyan rettenetesen hideg van odakint, és nem tolakodom be tovább."
Az ember újra elaludt, és mikor harmadszorra felébredt, ijedten látta, hogy már a teve mellső lábai és púpja is belül vannak. Amikor fel akart ugrani, hogy kihajtsa a tevét, ez ismét megszólalt: "Most aztán komolyan megígérem, hogy egy centiméterrel sem jövök beljebb - és azonkívül, ha ketten vagyunk bent, akkor melegebb lesz a sátorban." Az arab annyira lusta volt, hogy növekvő rossz előérzete ellenére újra elaludt.
Hamarosan azonban rémült kiáltással ébredt fel: "Segítség! ", mert a teve teljes testsúlyával ránehezedett. "Ha hely kell" - válaszolta kiáltására az állat -, "kint tágasabb!"
Kedves Testvérem, ugye magadra ismersz a tevehajcsárban? Mert sajnos én magamra ismertem. Hányszor előfordult már, hogy csak egy kicsit engedünk a kísértésnek, mert abból úgysem lesz semmi rossz- gondoljuk. Aztán amikor észbe kapunk lehet, hogy már késő.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy a kísértés nem Istentől jön. Mindig a sátán áll a háttérben, és azt akarja, hogy elbukjunk az Istenbe vetett hitben, hogy ne az Isten szavának engedelmeskedjünk, hanem az övének. Ne mutogassunk ujjal Évára, hogy őt bizony rá lehetett szedni, de minket már nem, mert nincs igazunk. Mi is bármikor elbukhatunk, nem tudunk megállni és a vége az, hogy csúnyán megütjük magunkat. Mert Isten a javunkat akarja, a kísértő soha. Lehet, hogy először elhiteti velünk, de a végén rájövünk, hogy csapdába csalt. Nincs más megoldás: még jobban meggyökerezni Istenben, még erőteljesebben belekapaszkodni. De ne adjuk fel, mert a kísértésben sem egyedül kell harcolnunk: Isten ott áll az oldalunkon. (Tóth Viktória, Abaújvár)
**************************
Imádság:
Úr Jézus Krisztus, bocsásd meg, amikor a te halk szavad helyett a kísértő szavának engedek. Nem tudok egyedül megállni hívő életemben. Folyamatosan elbukok, de olyan jó tudni, hogy Te ott vagy mellettem, és felkarolsz, amikor készülök elesni, de akkor is ott vagy, amikor már elestem. Felállítasz és bekötözöd a sebeimet. Rád van szükségem, mert egyedül nem megy. Szeretlek Úr Jézus! Ámen
*************************
A nap gondolata:
Kísértésbe esni még nem bűn. A bűn az engedékenységben van. (C.H.Spurgeon)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."