Napi Ige és Gondolat Mit teszel, ha fáj?hétfő

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
13
Mit teszel, ha fáj?
„Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban…” (2Korinthus 1,3-4)
Az elmúlt időszakban sokan tapasztalhattuk meg a veszteséget, annak különböző formáit… Amikor nehéz időszakon megyünk keresztül, amikor fájdalmas események történnek velünk, arra valahogyan mindannyian reagálunk: van, aki elfordul Istentől, mert úgy érzi, hogy Isten bünteti őt, és úgy gondolja, neki nincs szüksége arra, hogy még Isten is őt sújtsa… és van, aki tudja, hogy bármely nehéz helyzetből egyedül Isten segítségével tud kijutni, így a bajban még közelebb fordul Istenhez.
Te mit teszel, ha fáj? Ha fáj a lelked, mert elvesztettél valakit, aki fontos volt számodra… Ha fáj a lelked, mert olyan valaki bántott meg, aki nagyon közel áll a szívedhez, és nem gondoltad volna, hogy ilyen valaha is megtörténhet… Ha fáj a lelked, mert úgy érzed, csalódtál magadban, és nem találsz magadban erőt arra, hogy megtedd a következő lépést… Kihez fordulsz?
Amikor ilyesmi történik, akkor azt mondjuk: „olyan nyomorultnak érzem magam”, és „olyan vígasztalhatatlannak érzem magam”. Ezért fontos, hogy ismerjük az Igét! Mert abban minden élethelyzetre van bátorítás, útmutatás, s most azt mondja nekünk: „… az Isten… minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban…” Ha valami olyan dolog történik velünk, ami próbára teszi az Istennel való kapcsolatunkat, akkor ne forduljunk el Tőle… inkább forduljunk oda Hozzá, mert egyedül Ő tud minket minden nyomorúságunkban megvigasztalni, egyedül Ő tud minket úgy megerősíteni, hogy meg tudjuk tenni a következő lépést, s Ő tud nekünk irgalmából ajándékozni, hogy mi is tudjunk irgalmasok lenni másokhoz, lelki gyötrelmeink közepette is.
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
**************************
Imádság:
Drága Istenünk, olyan önfejűek tudunk lenni… olyan sokszor nem tudjuk elhinni, elfogadni, hogy TE minden körülmények között a javunkat akarod… erősíts, kérünk! Ha mi erőnkön felülinek is érezzük olykor a terhet, ne engedd, hogy kicsússzon a kezünk a te kezedből! Kegyelmesen kísérj minket, kérünk, életünk minden eseményében. Az Úr Jézusért kérünk, hallgasd meg imánkat! Ámen
*************************
A nap gondolata:
„AZ ÚRRA bízzad dolgod:
Könnyebbül a teher,
Ezer baj közt is boldog,
Aki nem csügged el.
Minek a gond, a bánat?
Mit gyötröd lelkedet?
Az Istent kérjed, várjad,
S megnyered ügyedet.” (RÉ 265,2)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."