Napi Ige és GondolatMihez hasonlítsam?

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
16

„Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember és elvet a szántóföldjébe. ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.” (Máté 13,31-32)

Hogyan nézhet ki? Milyen lehet valójában? Vagy hol és hogyan keressem? Rengeteg kérdés születhet bennünk Isten országával kapcsolatban, ami tulajdonképpen a mi mennyei otthonunk is. Mindannyian körül tudjuk írni földi otthonunkat, nem csupán azt, hogy hol található, hanem a legapróbb részletekbe menően azt is, hogyan néz ki. De azzal az otthonnal kapcsolatban, amit Jézus készít nekünk, amiről a mai példázatunkban is szól másképpen vagyunk. Ez az egyik legnagyobb isteni titok, melyről amit lehet a Szentírásból megtudhatunk, de senki nem készített még térképet, vagy 3D-s épületrajzot hozzá. Így pedig elég nehéz megtalálni valamit, gondolhatnánk. Én személy szerint minden egyes ismeretlen helyre GPS segítségével találok oda, méghozzá úgy, hogy külön megnézem interneten az épület képét, amelyet keresek. Próbáld meg beírni a keresőbe Isten országát címként. Természetesen nem lesz eredménye. Előbb vagy utóbb rá kell jönnie minden keresztyén embernek arra, hogy Isten országát nem ott és nem úgy fogja megtalálni, ahogyan legtökéletesebb gondolataiban tervezte. Ha nem cím, hanem kinézet alapján keresnénk, akkor a legtöbben egy teljes mértékben arannyal borított hatalmas palotát kutatnánk. De mit mond Isten Igéje, hogyan írja le Jézus ezt a mennyei otthont? Olyan mint egy mustármag. Bizony, a legkisebb az akkori kor ismert magjai közül! Döbbenet, de mégis azt mondja Jézus, hogy a mutármaghoz hasonlítsuk jövendőbeli otthonunkat. Bátran jöhet a gondolat: mégis miért? Valójában nem a kinézet, hanem a hatás miatt. Mert annak ellenére, hogy ez a mag volt akkor a legkisebb, amelyet a veteményesben használtak, mégis ez nőtt a legnagyobbra. S fává nőve lett menedékévé madaraknak. Mert így tud nőni köztünk is és bennünk is Isten országa. Keresztelő János még csak azt hirdette, hogy elközelített. Mi már azt mondhatjuk itt van körünkben. A végső kérdés csak az, hogy te akarod-e megtalálni? Vagy ha már ráleltél veted-e te is a magokat?

(Birikiné Király Dalma, Jánd)

**************************

Imádság: 

Édes Istenünk! Sokszor tényleg feladjuk a keresést, mert nem ott, nem akkor, és nem úgy találunk rá a sokszor emlegetett mennyei otthonra. Köszönjük, hogy ma is útbaigazítasz bennünket, és arra segítesz minket, hogy hitünk legyen az iránytűnk, a Bibliánk pedig a térképünk. Hála Neked az uticélért, a nekünk készített országodért! Ámen!

*************************

A nap gondolata: 

Az első és legfontosabb: Ne add fel! Lehet, hogy teljesen másképp fogod megtalálni, de létezik, rád vár, neked is készíttetett: az Isten országa értünk lett.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."