Napi Ige és Gondolat Miért jött Jézus?Szerda

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
21
Napi Ige és Gondolat Miért jött Jézus? Szerda
Miért jött Jézus?
Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket. (Mt. 9, 13)
Délután öt óra körül anya és lánya csönget be a parókiára. Emlékharangot kértek. Az adatok felvétele után elkezdtünk beszélgetni. Hívogattam az alkalmainkra, erre szinte kórusban mondták: lelkész úr, mi egyszerű életet élünk. Alig találkozunk emberekkel, nagyon kevés bűnünk van, ami van, azért minket nem ítélhet el az Isten.
Megkérdeztem, hogy napi egy bűnös gondolat, harag, indulat, jószándékú hazugság előfordulhat-e? Igen, kettő is, mondja az idősebb, de ezek nem nagy bűnök. Nézzék! - mondtam, ha napi egy kisebb bűnt szóban, gondolatban, tettben elkövetünk, napi egy esetén évente több, mint 350 bűnt követünk el. Isten Igéje szerint, ha csak egyet is elkövettem, nem mehetek be az Isten országába. A Szentírás azt tanítja, hogy mindenki vétkezett, nincsen igaz ember, egy sem, maguk se kivételek. Nem kell annyira komolyan venni, mondták kórusban és elmentek. Szomorú szívvel néztem utánuk. Azóta is imádkozom értük.
Kedves Testvérem! Te is azt gondolod, hogy a napi egy kis bűn miatt nem zárhat ki Isten az örök életből? Igaznak tartod magad, vagy eljutottál az Ige szerinti helyes önismeretre? Te hiszed és vallod, hogy Jézus érted is jött, bűnösért? (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
****************
Imádság:
Úr Jézus! Bocsáss meg, ha eddig igaznak tartottam magam. Köszönöm, hogy értem, bűnösért is eljöttél, hogy elvedd a bűnöm és add nekem is bűneim bocsánatát és az örök életet. Ámen.
****************
A nap gondolata:
Nagy kérdése ez a mi életünknek: hisszük-e, hogy van bűnbocsánatunk? (Horváth Géza lelkipásztor).
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."