Napi Ige és Gondolat Mennyei szempontCsütörtök

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
26
Napi Ige és Gondolat Mennyei szempont Csütörtök
Mennyei szempont
Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. (Kolossé 3, 1).
Minden nap meghozunk kisebb nagyobb döntéseket. Mindig szempontok alapján döntünk. Amikor vásárolni megyünk, a minőség és az ár is fontos szempont. Más ruhát veszünk fel, ha templomba megyünk és más ruhát, amikor dolgozunk a kertben. Mindig valamilyen szempont, vagy szempontok alapján döntünk.
Ma egy nagyon egyszerű kérdés jár a fejemben. Létezik-e az életemben egy minden szempontot meghatározó szempont? Hadd mondjam kissé bonyolultabban: létezik egy minden mérce fölötti mérce, egy minden normát meghatározó norma? Van életemnek mennyei szempontja? Mit jelent ma nekem személyesen az, hogy Jézus a mennyben van?
Ahhoz, hogy mennybemenetel ünnepe a helyére kerüljön az életemben, arra a kérdésre kell válaszoljak: kicsoda nekem Jézus? Ha egy nagy tanító, egy távoli isten, akkor számomra nincs jelentősége a mennybemenetelnek. De ha Jézus Isten Fia, aki meghalt a bűneimért a kereszten, harmadnap feltámadt, felment a mennybe, Szentlelke által velem van, bennünk lakik, Ő az, aki visszajön és magához vesz engem is, akkor az odafelvalókkal kezdek el törődni és nem a földiekkel. Ha a mennybe ment Jézus valóban Isten Fia, súlyos következménye van az életemre nézve. Megjelenik életemben egy mindent, egész lényemet, életemet és halálomat meghatározó új, mennyei szempont. Testvér, kívánom, mától minden nap Te is ehhez a mennyei szemponthoz igazodj, Jézushoz, aki a mennyben van, Lelke által azonban gazdag módon van Veled. Mától minden nap Tőle függj, akié minden hatalom mennyen és földön és életed fölött is. Legyen számunkra Jézus a mennyei szempont! (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
*****************************************************
Imádság:
Kihagytalak dolgaim közül, kihagytalak életemből Úr Jézus! Bocsáss meg, hogy eddig nem Te voltál az egyedüli mennyei szempont. Ámen.
***************************************************************
A nap gondolata:
Mit használ nekünk Krisztus mennybemenetele?
Először, hogy a mennyben az Atya színe előtt nekünk közbenjárónk. Másodszor, hogy a mi testünk Őbenne a mennyben van, hogy Ő, mint a mi Fejünk, minket, tagjait, szintén felvisz önmagához. Harmadszor, hogy Ő viszont zálogul Lelkét küldi alá nekünk, akinek ereje által nem a földön valókat keressük, hanem az odafenn valókat, ahol van Krisztus, ülve Istennek jobbján. (Heidelbergi Káté).
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."