Napi Ige és Gondolat Megrettent szívPéntek

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
24
Napi Ige és Gondolat Megrettent szív Péntek
Megrettent szív
„és ezt mondta testvéreinek: Visszakerült a pénzem! Itt van a zsákomban! Ekkor odalett a bátorságuk, és remegve mondogatták egymásnak: Mit cselekedett velünk az Isten?!” (1Móz 42,28)
Minden ember életében fordulnak elő megrettenések. Olyan dolgok, amire nem számítottak, még csak nem is gondoltak. A testvérek megrettenése áldássá változott később, mert József szíve tele volt megbocsátó szeretettel.
Isten bennünket néha nehéz leckén visz keresztül, és megláttatja velünk elkövetett bűneinket és megmutatja a szabadulás útját. Így lesz a megrettenésből boldog hálaadás.
Isten drága kegyelme is ilyen. Amikor a szívünk megretten a sok gonoszságunk tudatában, amikor visszatérnek rég elkövetett bűneink, amikor azt hisszük, hogy feledésbe merültek, a megrettenés Jézus kegyelmében feloldódik, és boldog hálaadássá változik, ha hittel elfogadjuk, hogy az Ő bűnbocsátó kegyelme mindenre elégséges.
(Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Uram! Megrettenek saját bűneimtől. De köszönöm, hogy ez Hozzád vihet, bűnbánatra indít és kegyelmed elfogadója lehetek. Ámen
***
A nap gondolata:
Bibliaismeretben növekedni sokkal egyszerűbb, mint növekedni a kegyelemben afelé, aki sérelmet okozott. Az egyikhez elég a jó emlékezőtehetség, a másikhoz krisztusi jellem kell. Akkor hogyan növekedhetünk a kegyelemben? Úgy, hogy minden helyzetben gyakoroljuk mindenki felé, akivel csak találkozunk.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."