Napi Ige és GondolatMegelégedett, megerősített élet Krisztusban

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
23

„Megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek….Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:11,13)

Megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek.”  ( 11. vers. )

A megelégedés olyan állapot, amikor az ember önmaga helyzetét, körülményeit elégségesnek, kielégítőnek tartja. A megelégedettség Pál apostolnál nemcsak a test természetes szükségleteinek kielégítését jelenti (evés, ivás, alvás, ruházkodás), hanem lelki értelemben is érvényes. A megelégedettség Pál apostolnál azt jelenti, hogy panasz nélkül el tudja viselni a Krisztussal való közösségben élve a jó és a nehéz időszakokat is. Annyira függetlenné vált az élet anyagi és külső körülményeitől is, hogy Krisztustól ezt is megtanulta. A megelégedés Pál apostolnál sokszor használt fogalom. Ezért mondhatja: valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel, mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki belőle; de ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele (1. Tim. 6,6-8). És az Úrban való megelégedettségre vall, hogy a Krisztustól kapott ELÉG (2Kor 12,9) éppen elegendő  számára.

Megtanultad már Krisztustól a minden körülmény közötti megelégedett életet? Ma el lehet kezdeni továbbtanulást…

Mi következik a megelégedett életből?

 „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem” ( 13. vers ).

            „Nem a saját erőmmel, hanem Krisztus erejével. Mindenre van erőm, nemcsak kivételes dolgokra. Ha Krisztus ereje lakik valakiben, hatalmas erő van jelen. Görögül dinamit az erő megfelelője. Tudjuk mi a dinamit. Az ember elhelyezi például egy hegyoldalban. Ha a dinamit működésbe lép, visszatarthatatlan, a hegy akár kettéválhat.” ( H. Veldhuizen )

            A mi emberi erőnk véges. Hányszor mondjuk: elég, nem bírom tovább….

Mi azt tudjuk magunktól elmondani, hogy mire nincs erőnk….

Ha rábízzunk magunkat az Úrra, akkor a hatalmas Krisztus ereje átsegít ezeken a nehézségeken, holtpontokon.

  1. Erőt adsz minden helyzetben, Te vagy a kincsem, életem, Te vagy a mindenem. Kereslek, mert oly drága vagy, Nincs mivel pótolhatnálak, Te vagy a mindenem.

Refrén.: Jézus, hű Bárány, áldom szent Neved. Jézus, hű Bárány, áldom szent Neved.

  1. Elvetted bűnöm, szégyenem, Köszönöm, hogy újjá lettem, Te vagy a mindenem. Felemelsz, hogyha elbukom, Szentlelked betölt, jól tudom. Te vagy a mindenem.

Refrén.: Jézus, hű Bárány, áldom szent Neved. Jézus, hű Bárány, áldom szent Neved.

Fogadd el az erős Krisztust egész életedre!

Igen, Krisztussal, csak Krisztussal együtt lehet megelégedett és megerősített életet élni ma is!

 (Pótor László, Nyírmeggyes)

*****************************************************

Imádság:

Úr Jézus! Én erős Megváltóm Te vagy. Rád nézek, benned bízom, belőled merítek. Áldalak érte! Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Krisztus olyan, mint a virág, de nem hervad el, olyan mint a folyó, de nem apad ki soha, olyan, mint a nap, de nem mutat fogyatkozást. Ő minden mindenekben, - sőt a mindennél is valamivel több. (Spurgeon)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."