Napi Ige és Gondolat Még az állatok is tudják!Csütörtök

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
28
Napi Ige és Gondolat Még az állatok is tudják! Csütörtök
Még az állatok is tudják!
„Még a gólya is, az égen, tudja költözése idejét, a gerlice, a fecske és a daru is vigyáz, mikor kell megjönnie, csak az én népem nem ismeri az Úr törvényét.” (Jeremiás 8,7)
Minden évben gyermeki lelkülettel várjuk, hogy a gyülekezet gólyája megérkezzen a templom melletti villanyoszlopra. Március közepén már napról-napra figyeljük, mikor kezdi el építeni a családi fészket. Egész nyáron követjük a gólya család életét, alakulását. Hallgatjuk a kelepelést, izgatottan várjuk a kis gólyák éhes hangját. Figyeljük, ahogyan a szülők szorgalmasan hordják a finomabbnál finomabb falatokat. Majd augusztusban szomorúan vesszük tudomásul, hogy eltelt egy újabb nyár, és a gólya család ismét útnak indult.
Milyen csodálatos, és mégis végtelenül egyszerű, ahogyan ezek a madarak tudják, érzik, mikor kell indulni, és mikor kell érkezni. Ismerik a természet, az élet törvényeit, és szigorú rendben tartják be azt, hogy életben maradhassanak. A gólya, a gerlice, a fecske és a daru is vigyáz, mikor kell megjönnie. Ezzel szemben az ember nem ismeri az Úr törvényét. Pedig ahogyan a madarak élete a költözés törvényétől függ, úgy a mi életünk is az Úr törvénye szerint kell, hogy alakuljon. Nem hiába szabta meg az élet kezdetét és végét. Nem hiába adta az élet törvényeit, a parancsolatokat és tanításokat. Nem hiába figyelmeztet oly sok helyen a Szentírás arra, hogy kövessük az Úr akaratát. Hiszen ahogyan a gólya élete a költözés törvényének betartásán múlik, úgy a mi életünk az Úr törvényének megtartásától függ.
Hiszen lehet ellent mondani. Lehet máshogyan élni az életünket, de nem érdemes. Egy gólya, egy fecske is dacolhatna a természet törvényével. Nálunk maradhatna egész télen, de vajon biztosan életben maradna? Biztosan kibírná a rá váró nehézségeket? Az ember is dönthet úgy, hogy figyelmen kívül hagyja az Úr törvényeit. De vajon élhetünk úgy reménységgel, biztonsággal és örömökkel teljes életet? A törvényeket nem ellenünk, hanem értünk adta az Úr! Hogy megóvjon bennünket emberi makacsságunktól, hibák és bűnös sokaságától. Legyünk az a nép, akik ismerjük a törvényt. Legyünk az a nép, akik alázatos lélekkel megtartjuk az Úr parancsait, hogy teljes életet élhessünk! (Dr. Szabóné Kurucz Tímea, Körösszegapáti)
**************************
Imádság:
Uram! Adj nekem bölcsességet, hogy megértsem és megtartsam a te parancsaidat. Engedd, hogy ne a magam bölcsessége szerint éljek, hanem keressem egész életemben a te törvényeidet, akaratodat. Köszönöm, hogy ezekkel is az én életemet óvod, véded. Ámen!
*************************
A nap gondolata:
Az ember együtt kell éljen elkövetett hibáival egy életen át. Ez a büntetése, amiért nem ismeri fel idejében az emberi élet legfontosabb törvényét. Hogy felelősek vagyunk minden kimondott szavunkért és minden ki nem mondott szavunkért is, felelősek vagyunk ezeken a kimondott vagy elhallgatott szavainkon keresztül úgy a magunk, mint a körülöttünk lévők jövendőjéért. (Wass Albert)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."