Napi Ige és Gondolat Magvetésszombat

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
11
Napi Ige és Gondolat Magvetés szombat
Magvetés
„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.”
(Filippi 1:6)
Amikor idekerültünk Abaújvárra lelkésznek, szinte már a második héten beindult a felnőtt istentisztelettel párhuzamosan a gyermekistentisztelet is. Az elmúlt húsz évben hol több, hol kevesebb gyerek járt, attól függően, hogy épp hány gyerek él a faluban, hiszen mind jártak gyermekistentiszteletre az itt élők közül. Így alakult az is, hogy pünkösd ünnepe előtt, amikor eljött a konfirmáció ideje, 2-3 évente mindig volt néhány konfirmandus.
Benjámin nevű gyermekünket az édesanyja készítette fel a konfirmációra. Kellett neki az anyai szigor, hogy ne az édesapjával vigye végig lazán a felkészülést. Mégis úgy gondolom, hogy az ő konfirmációja nem az abaújvári templomban történt, hanem máskor és másképp. Mert mi a konfirmáció? Hitünk megerősítése a Szentlélek által. Isten rajtunk, bennünk végig menő munkája. Mikor volt az ő konfirmációja? Talán hatodikos lehetett, amikor úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Continetal Singers Contini csapatához, és megy velük koncertezni. Ők egy olyan csoport, akik az ország különböző területéről összeszedik a tehetséges énekhangú gyerekeket, és három hetes koncertturnén keresztül mennek gyülekezetről-gyülekezetre és énekes koncerttel dicsérik az Urat. (Minden gyülekezetnek szívből ajánlom őket.) Benjámin nem a hangjával került be, hanem technikus lett. Így történt, hogy évről évre nyári program volt számára a Contini. Vezetőjük, Bordás Ráhel néhány évvel volt idősebb náluk, mégis a három hét alatt nemcsak énekhangjukra, hanem lelkükre is figyelt. Amit mi szülők, illetve a gyülekezet elkezdtünk, azt a Conti, illetve Ráhel folytatta. Miért mondtam el ezt? Az egyik alkalommal, amikor hazajött és ebédhez készültünk, az asztali áldást szerettük volna elmondani. Ekkor Benjámin elkezdett imádkozni, és imádságában szívből dicsérte az Urat. Nekem ekkor volt az ő konfirmációja.
A legutolsó helyi gyermek, aki konfirmált Rebi volt, egyedül egy szem lányként. Abaújváron ő volt az első gyermek, akit kereszteltem. Végig bőgte az egész istentiszteletet, már akkor felhívta magára a figyelmet. Valahogy evidens volt, hogy őt én készítem konfirmációra. Az ő konfirmációja sem az abaújvári templomban volt. Meghívtak bennünket Kárpátaljára, Beregrákosra, hogy mutassuk be gyülekezetünket, az itt folyó életet. Úgy gondoltuk, ha már elmegyünk, akkor szívesen megyünk a bábcsoporttal, így jött velünk Rebi is. A nap folyamán Munkácson báboztunk, este került sor a gyülekezet bemutatására. Ekkor lépett oda Rebi és közölte, hogy bizonyságot szeretne tenni a hitéről. Azelőtt, ha Kárpátalján jártunk, mindig édesanyja, Ági, gyülekezetünk missziósgondnoka tett bizonyságot. Ezen az alkalmon Rebi állt ki, és mondta el érzéseit Jézusról. Mindannyiunk szeme könnyes lett. Számomra ott konfirmált le.
Hogy miként állnak most, azt ők tudják és az Úr. Mint ahogy azt is, hogy a bennünk elkezdődött munka milyen folyamatában van. Hiszem, hogy az a mag, ami el lett vetve, egyszer beérik bennünk. Pál apostol azt mondja, a bennünk elkezdett jó munkát elvégzi az Úr. Bennem, mint a gyülekezet lelkészében két kérdés tevődik fel: én, mint lelkész, milyen alapot rakok le, milyen munkát végzek a rám bízottakban? Én, mint édesapa, mint szülő milyen alapot rakok le, milyen munkát végzek a rám bízottakban?
Te, drága testvérem, hogy vagy ezzel? Mi van benned? Veted te a magot a környezetedben? Mennyi kérdés, mennyi gondolat, mennyi válaszkeresés.
Áldott gondolkodó napot! (Tóth István, Abaújvár)
*************************
Imádság:
Uram! Köszönöm a rám bízottakat! Hálás vagyok értük. Add, hogy ne feledkezzem el értük szüntelen könyörögni. Ámen
*******************
A nap gondolata:
A gyülekezeti közösség olyasmi, mint a tábortűz. A tábortűzben minden darabka szén vöröslő fénnyel izzik. Ha kiveszel belőle egy széndarabot és távolabbra helyezed, akkor percek múlva ki fog hűlni. A tűz kialszik, a szén pedig befeketedik. Ám ha egy kihűlő félben lévő széndarabkát visszateszel a tűzbe, akkor újra felizzik. Ebben áll a közösség ereje.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."