Napi Ige és Gondolat Lehetséges? Lehetséges!Péntek

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
12
Napi Ige és Gondolat Lehetséges? Lehetséges! Péntek
Lehetséges? Lehetséges!
„JÉZUS rájuk tekintett, és ezt mondta: »Az embernek lehetetlen, de az ISTENnek nem, mert az ISTENnek minden lehetséges.«” (Lk 18:27)
Olvastam egy történetet, aminek az volt a lényege, hogy a leghíresebb, legképzettebb építészek sem tudtak a búza paramétereivel egyező ¬ ezt ők nem tudták ¬ épületet tervezni. Azt mondták, hogy az lehetetlen.
Tetszett a történet az olvasásakor is, de nem tudtam, hogy ilyen mély nyomot hagyott bennem. A közelmúltban kétszer is nagyobb távot sétáltam közvetlenül búzamező mellett. Teljesen másképpen néztem rá, mint ez idáig, ISTEN csodálatos teremtményeként. A búzamezők ezt megérezhették, mert olyat mutattak meg magukból, amit eddig nem (májusi kalászba szökkent élénk zöld állapotukban voltak). Szavakkal nem lehet visszaadni azt a látványt, és atmoszférát. Talán egy kicsit kifejezi, hogy olyan volt, mintha polaroid szemüvegen át láttam volna. Olyan élénk zöld volt, hogy az élet sugárzott belőle, szinte tapintani lehetett. A kalászok halványabb zöldek voltak, hol kicsit szürkébb, hol kicsit halvány sárgább árnyalatban, attól függően, hogy lengedeztek a szélben. Ami közös volt bennük, hogy nagyon éles kontúrral látszottak a magjai, a legapróbb bajszai is, mégis egy egészet képezve. Nem tudom megmondani, hogy a csend áradt belőlük erősebben, vagy a békesség, mindkettőt vágni lehetett.
Rögtön eszembe jutott a fenti történet, és kicsit tovább gondoltam.
Nem egy szál búzát láttam, hanem több ezret, milliót. Feltételezem, hogy egy szál búza jobban ki van téve az elemeknek, mint egy egész mező, egymást megtámasztva, tartva, nyomva vissza az eredeti állapotba.
A másik gondolatom, hogy ha ISTEN egy alkotását a sok közül, mint a búza, ilyen csodálatosra teremtette, mennyivel inkább mi, emberek.
Eszembe jutott a következő ige is: „Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” (Mt 18:20)
Csodálatos dolog, hogy mi lesz a búzaszemekből, ¬ táblává válva ¬ mivé alakulnak, és mi mindenen mennek keresztül, mire meghozzák a gyümölcsüket.
Nem maradt más hátra, minthogy képzeljük el mi, emberek egymással összefogva, egyetértésben, egymást támogatva, milyen csodálatos dolgok véghez vitelére vagyunk képesek ¬ ISTEN eszközeként ¬ JÉZUSsal az oldalunkon.
(Jeczkó Zsolt)
***********
Imádság:
Uram, hálatelt szívvel mondok köszönetet ezért a tanításért, add, hogy ne legyen hiábavaló. Add, hogy minél többen legyünk képesek egy lenni az ezerből, millióból és rád tekintve berzenkedés nélkül végezni a nekünk szánt feladatokat. Ámen!
***********
A nap gondolata:
Aki meg akarja tartani az életét, elveszti, aki pedig elveszti, megtartja azt. (Lk 17:33)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."