Napi Ige és Gondolat Légy felkészült!Péntek

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
28
Napi Ige és Gondolat Légy felkészült! Péntek
Légy felkészült!
„Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és engedelmessé teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.” (1Kor 9:24-27)
Néhány hónapja Tokióban olimpiát rendeztek. Nem tudom téged, hogy érintett, de én érdeklődéssel követtem az eseményeket. Persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindezt azért írtam le, mert van köze a sportnak és a hívő életnek egymáshoz.
Észrevetted már, hogy a Bibliában vannak a sport életéből vett képek? Ezek arra szolgálnak, hogy közelebb kerüljön hozzánk az ember és az élő Isten kapcsolata. Azaz vannak párhuzamok a sport és a hívő élet között. De egyértelmű, hogy vannak dolgok, melyekben különbözik a kettő. Ebben az áhítatsorozatban erről olvashatsz majd.
Versenypálya, futás, versenydíj. Ilyen kifejezéseket használ az apostol. Az olimpiákon jó néhány futószámban osztanak érmeket. Van rövid, közép és hosszú táv. Van olyan versenyszám, mely alig tíz másodpercig tart, míg olyan is akad, mely órákat vesz igénybe az indulástól a célba érkezésig. Akár egyikről, akár másikról van szó, ezekre fel kell készülni. Az nem úgy van, hogy valaki azt mondja: na, én holnap lefutom a 100 métert, vagy éppen a maratonfutás valamivel több mint negyvenkét kilométerét. Illetve száz métert nemcsak holnap, de akár ma is lefuthatja valaki, ám a 42 kilométert aligha. Erre készülni kell. Minden versenyre, legyen szó futásról, vagy más sportágról fel kell készülni. Egy bármilyen célt maga elé kitűző versenyző fel fog készülni a versenyekre.
Észrevetted már, hogy az Úr szolgálatának is része a felkészülés? Az nem úgy van, hogy felkelsz reggel és így szólsz: Ma az Urat fogom szolgálni! Illetve csinálhatsz így, sőt a szándék nagyon helyes is, de ne felejts el erre készülni! Hogyan? Az imádság és a Biblia olvasása a két legfontosabb eszközöd. Ha nem készülsz fel, komoly kudarcok várnak. Ha felkészülsz, akkor is várnak bukások, de meglátod hatalmas különbség van a felkészült és a készületlen ember tapasztalatai között. Nemcsak az iskolapadban, nemcsak a sportpályán, hanem az Urat szolgáló életben is. (Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)
******************
Imádság:
Uram! A bűn és az ördög elleni küzdelemre hadd készüljek fel közelségedben. Folyamatosan. Ámen
***************
A nap gondolata:
Istennél nem létezik jelentéktelen imádság. Isten az idő korlátlan uraként képes mindannyiunk imádságát mindenkor meghallgatni és válaszolni rájuk. Az imádság nem más, mint egy párbeszéd, egy gyönyörű kapcsolat lehetősége Istenünkkel.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."