Napi Ige és Gondolat Légy erős!Szombat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
18
Napi Ige és Gondolat Légy erős! Szombat
Légy erős!
„Vigyázzatok, álljatok meg a hitben... legyetek erősek!” (1Korinthus 16:13)
Vannak az életünkben olyan időszakok, amikor nagyon könnyen el tudjuk hitetni magunkkal, hogy nagyon sanyarú sorsunk van. Amikor azt érezzük, hogy mi mindenki másnál többet dolgozunk, mi mindenki másnál nagyobb terheket cipelünk magunkkal. Senki nem érti meg a mi problémáinkat, hiába is magyaráznánk, csak felmérgelnénk magunkat rajta… aztán szépen lassan beforgunk magunkba, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy olyanok lettünk, mint az az illető, aki rossz felé kanyarodott az autópályán, és mindenkivel szembe ment.
Persze ez a helyzet senkinek nem jó, mi is szenvedünk, a környezetünk is. Ja, hogy ráadásul hívők vagyunk? Akkor nem is értjük, hogy honnan jön ez az egész… Miért nem tudunk mindig mindenkihez kedvesek lenni? Miért nem tudunk mindig mindent elhordozni türelemmel, békességgel? Azért, mert nem csak hívők, de emberek is vagyunk. És vannak gyenge pillanataink, rosszabb napjaink. Nem azért, mert olyankor nem bízunk Istenben. Hanem azért, mert olyankor jobban előtérbe engedjük magunkat, a magunk régi énjét. Ám ez nem helyes. És dégelgethetjük magunkat, az elesettségünket, a nyomorúságunkat, de sajnos nem lesz jobb vele semmi. A Biblia egészen konkrétan azt mondja nekünk, hogy vigyázzunk, álljunk meg a hitben, legyünk erősek! Ne adjuk be a derekunkat a szenvedésnek, ne essünk bele az önsajnálat vermébe! Emeljük fel tekintetünket, szippantsunk bele a mennyei légáramlatba, lepjük meg magunkat valamivel, ami örömet okoz (lehet az egy nagy ölelés vagy egy jó kis beszélgetés egy lelki jó baráttal). Álljunk meg a hitben! Legyünk erősek!
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
*********
Imádság:
Mennyei Atyám! Nagyon köszönöm, hogy nem hagysz engem a nyomorúságomban fetrengeni, hanem felrázol, és erőt adsz nekem. Kérlek, minden reggel, mielőtt kinyitom a szemem, erősítsd meg bennem azt, hogy van célja az életemnek, vannak, akik várnak rám, a munkámra, a jelenlétemre, a mosolyomra, a bíztatásomra, a szeretetemre. Add Uram, hogy soha ne feledjem el, hogy mindezt én is megkapom Tőled bőségesen, így van miből tovább adnom mások számára. Jézusért kérlek, adj engedelmes, türelmes, békességgel, szeretettel teljes szívet! Ámen!
*************************
A nap gondolata:
„Légy kedves az undok emberekhez, mert nekik van rá a legnagyobb szükségük! Ha te vagy undok,… lepd meg magad is egy kis kedvességgel!”
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."