Napi Ige és Gondolat Légy aktív!Szombat

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
29
Napi Ige és Gondolat Légy aktív! Szombat
Légy aktív!
Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél. (1Kor 9:26)
Hogy állsz a futással? Kisgyermekként természetes része ez az életünknek. Az iskolás diákok már vagy továbbra is szívesen futkároznak, vagy inkább igyekeznek elbliccelni a testnevelő tanár által kiszabott futómennyiséget. Később, az iskolapadból kikerülve már sokan úgy vannak vele, hogy menni is alig bírok, dehogy fogok futni. Mások viszont szeretik a futást. Esetükben ez még az életkortól is független.
Pár éve, amikor egy könyvesboltban több időm akadt szétnézni, találkoztam futásról szóló könyvekkel is. Először nagyon meglepődtem: a futásról könyvet írni? Minek? Aztán picit elgondolkodva, mégis logikusnak találtam. Hiszen nem baj, ha valaki tervszerűen, tudatosan sportol. S ez akkor is igaz, ha „csak” az egészségére való tekintettel teszi és nem akar rekordokat döntögetni. Látod, milyen az ember? A kettővel korábbi mondatomban kicsit leminősítettem a futást. Pedig nem akartam. Ha valaki „csak” az egészsége miatt szokott rendszeresen futni, nagyszerű dolgot cselekszik. Ezt nem leminősíteni kell, hanem dicsérni.
Figyeld meg, mit ír Pál apostol önmagáról? „Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél…” Úgy állítja be önmagát, mint egy futó ember. Megette már a kenyere javát az apostol, amikor ezeket a sorokat írta, mégis ezt vetette papírra, hogy ezzel is jelezzen legalább két dolgot: azt, hogy ő egy aktív, céltudatos hívő ember.
Mint az Úr gyermeke, mennyire látod önmagadat aktívnak? Fáradozol az Úrért? Mennyit? Mit? Érdemes őszintén válaszolnod ezekre a kérdésekre. Ha megteszed, lehet, hogy először kellemetlenül érzed magad, mert könnyen lehet, hogy azt kell mondd önmagadról: nem sok mindenben számíthat rám az Úr. De ezen, amíg élsz, változtathatsz. Csak addig. Csak te. Tedd meg! Ne a kifogásaidat vedd elő! Azt mindig könnyű. Ne mondd, hogy fiatal vagy! Azt se, hogy túl öreg. Bármennyi idős vagy, mindig lehetsz aktív gyermeke az Úrnak. Figyelhetsz rá, elkérheted Tőle a személyre szabott feladataidat és el is végezheted. Ne késlekedj! Ne halogass! Légy aktív az Úr szolgálatában! Jut neked is a feladatokból. Vállald bátran, örömmel és lelkesen!
(Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)
******************
Imádság:
Uram! Köszönöm, hogy szolgálhatlak. Mutasd meg, hogy milyen feladatokat szánsz nekem! Ámen
***************
A nap gondolata:
A szolgálat nem olyan valami, amit a napirendedhez, mint szabadidőd kitöltésére valót, hozzáírsz. Ez a keresztyén életed lényege.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."