Napi Ige és Gondolat KritikaCsütörtök

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
11
Napi Ige és Gondolat Kritika Csütörtök
Kritika
Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Mt 7,3)
Az emberek nagyon szeretnek kritizálni. Különösen a lelki dolgokban szeretik a másik embert megítélni. Ez nem is baj, mert a kritika arra indít, hogy megvizsgáljuk magunkat, és ha hiba van az életünkben, ki tudjuk javítani. Jézus azonban óv bennünket attól, hogy a mások lelki életének bírálatánál kíméletlenek legyünk. A kíméletlen és igazságtalan bírálat ugyanis összetöri a testvérszeretetet.
Ezért vannak a szakadások és pártoskodások a keresztyének között. A Biblia arra tanít, hogy a hívő emberek igyekezzenek egymás között a testvéri közösséget erősíteni. Pál apostol egyszer egy szökött rabszolgát küldött vissza gazdájához. Filemont, a szökött rabszolga gazdáját arra kérte, hogy legyen vele jó testvéri közösségben és bocsásson meg Onézimus nevű rabszolgájának. Az akkori időkben a szökött rabszolgát kegyetlenül megbüntethette a gazdája, ha kézre került. Megkínozhatta, megkorbácsoltathatta, akár meg is ölhette. Mivel Filemon Pál apostollal erős lelki közösségben volt, így ő is testvéri szeretettel tudta megítélni Onézimus tettét és ugyanúgy atyai érzéssel tudta szeretni, mint Pál apostol.
Te, hogy szoktál viszonyulni a másik emberhez? Mindig mentő, testvéri szeretet van benned, vagy állandóan kritizálsz? (Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Bocsásd meg, Uram, hogy olykor erős bennem a mások kritizálása. Ámen
***
A nap gondolata:
Mindaddig, amíg mentegeted, igazolni vagy kimagyarázni próbálod a bűneidet, Isten semmit sem tehet érted. Ám abban a pillanatban, hogy megvallod neki, megbocsát neked. Hát nem csodálatos?
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."