Napi Ige és GondolatKíváncsiság

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
16

„Azt mondta Mózes: Odamegyek, hogy lássam ezt a nagy csodát, hogy miért nem ég el a csipkebokor.” (2Móz 3,3) 

Nap mint nap elindulunk. Mikor kisebb, mikor nagyobb távokat teszünk meg, s nem különösebben földrajzi értelemben értve, hiszen sokszor ki sem kelünk az ágyból, de már valahol nagyon messze járunk. Kezdődik a nap. Elindulunk, van amikor előre megtervezett útvonalon, megtervezett napi programmal, máskor meg ráhagyatkozunk és engedjük, hogy sodródjunk az árral, lesz aminek lennie kell alapon. Bármelyik is legyen, mindig adódik valami, amire nem számítottunk, amit nem terveztünk bele a napba, talán pont azért, mert Valaki más is tervezett, s pont a mi programunkra, felforgatva mindent, de eléggé kíváncsivá téve arra, hogy utána járjunk és közelebbről is megvizsgáljuk. Mi lehet ez, ami .... ?! Keresünk, legtöbbször azt sem tudjuk mit, és mit is kellene megtaláljunk, s egyszer csak ránk talál az, akit keresnünk és megtalálnunk szükséges. Mózes aznap elindult a bárányaival, nem különösebben úgy, hogy na ... ma a Hóreb felé megyek, hogy találkozzak az Úrral. Nem tervezett ilyet, mégis valami oknál fogva, arra terelte a nyájat, pedig ezt eddig nem tette, hisz ez olvasható az igében: egyszer a juhokat a pusztán túl terelte, az Isten hegyéhez. Ez az egyszeri közeledés az Isten hegyéhez, elegendő volt ahhoz, hogy valami olyanban legyen része, amiben addig nem, találkozni az Istennel egy csipkebokor közepében. Ő viszont nem Istent látni ment oda, mint ahogyan sokszor mi sem úgy indulunk a napnak, vagy épp még a templomba se, hogy Istennel találkozzunk, hátha meglátjuk, meghalljuk, felismerjük valamiben, valakiben. Mózes a csodát ment közelebbről megvizsgálni.

Az Isten sokszor eléggé érdekes módon, de van, hogy nagyon is hétköznapi dolgokban, helyzetekben, pillanatokban mutatkozik meg és lép közel hozzánk, és kíváncsiságot ébreszt bennünk, hogy közeledjünk Hozzá, ahhoz amiben épp felismertetni akarja magát velünk, megszólítani. Lehet az egy istentisztelet, az ige olvasása, valakinek a megsegítése, egy feladat végzése, vagy épp egy élethelyzet, amelynek épp részese vagyunk, mint szereplő vagy csak szemlélőként. A kérdés mindig az, ott van-e bennem, s vagyok-e annyira kíváncsi az Isten és az általa hirdetett igazság megismerése iránt, hogy megálljak, keressem és közeledjek hozzá, hogy megtaláljam, s felismerjem az Ő jelenlétét ebben a világban, s a magam életében is.     (Biró Botond, Ráton.)

***************************************************************

Imádság: 

Drága Uram! Adj találkozást veled! Állj elém és vonj magadhoz közel, ismertesd fel velem a magad valóságát, jelenlétét! Köszönöm! Ámen

 ***************************************************************

A nap gondolata: 

Aki az Istent keresi, az megtalálja a megtalálni szükségest is. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."