Napi Ige és Gondolat Kinek az igazsága? – 1.Csütörtök

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
08
Napi Ige és Gondolat Kinek az igazsága? – 1. Csütörtök
Kinek az igazsága? – 1.
Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek. Mert abban Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki hitből hitbe, amint meg van írva: „Az igaz ember pedig hitből fog élni.” (Rm 1:16-17)
„Minden házasságban 3 igazság van: a feleségé, a férjé és az igazság.” – fogalmazott valaki találóan. S milyen gyakran tényleg ez a helyzet és áll a bál a házastársak között, mert fontos kérdés, hogy kinek van igaza?
Kinek van igaza? A felnőtt ember életében is felmerül időnként ez a kérdés. Munkahelyen, családban, baráti társaságban, mindenféle emberi közösségben. A bírósági ítéletek jó része mögött is ez a kérdés húzódik meg. A perben állók emiatt feszülnek egymásnak: kinek van igaza? Mindez azért van, mert minden embernek megvan a maga igazsága.
„Igazam van és abból nem engedek!” – mennyi kapcsolatot tesz tönkre ez a gondolkodás.
Kell azonban legyen valami, ami nagyobb, mint az ember igazsága, ami nem szubjektív, nem viszonylagos. Van is. Ez pedig az Isten igazsága. Erről van szó ebben az igeszakaszban. Erről is szó van benne.
De hogyan lehet megközelíteni ezt a kérdést? Meglátásom szerint Luther Márton megközelítése nagyon helytálló. „Ha Isten igaz, akkor engem meg kell büntetnie.” – fogalmazott a reformátor. S milyen alázatos, milyen más irányú ez a gondolkodás, mint a korábban említett példák. Ha Isten igaz, ha Istennek van igazsága, akkor az nekem, emberi teremtménynek nem sok jót jelent. Tényleg. Tényleg? Nincs remény? Nem bízhatunk semmiben? Nincs valami kiskapu, vagy bármi, ami megoldás, valóban jó megoldás az embernek?
Van. S ez az örömhír. Isten igazsága ugyanis Jézus Krisztus. Kiskapu nincs, kereszt van. Ott van a megoldás. Ezt az evangéliumot, örömhírt képviseli, hirdeti Pál apostol a római keresztyének számára fogalmazott levelében is. (Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)
****
Imádság:
Uram! Bocsásd meg nekem, hogy azt hiszem, nekem van, lehet igazságom Veled szemben. Nincs. De a Tiedet elfogadhatom, mert az nagy jót akar velem. Ámen
*******
A nap gondolata:
Ha csupán akarat kell ahhoz, hogy a gonoszt legyőzzük, akkor nincs szükségünk Szabadítóra.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."