Napi Ige és Gondolat Ki ő és ki vagyok én?vasárnap

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
01
Napi Ige és Gondolat Ki ő és ki vagyok én? vasárnap
Ki ő és ki vagyok én?
„Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk: Menjünk át a túlsó partra! Ők pedig otthagyva a sokaságot, csatlakoztak hozzá, minthogy ő már a hajóban volt; de más hajók is követték őt. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek? Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?” (Mk 4:35-41)
Jézus nem kiszámítható. Amikor keresik, elmegy. Amikor nem várnák, visszajön. A tanítványnak el kell engednie szokásos logikáját. Este van. Ők nem valamilyen biztos szálláson vannak, hanem a hajón ringanak. Vihar támad, Jézus pedig alszik. Andalító ringásban, édesen pihen. Az ő álmába még a vihar is belefér.
Istenem, nekem nem a vihar az álmom! Mert az egyház hajója valóban viharban van. Düledezik, töredezik még az árbóc is. Az az érzésem, hogy mindjárt elsüllyed a világ tengerében. Rettenetes állapotok uralkodnak. Kiskirályok mundérban. Kitesznek, lenéznek, kicsinálnak. Hatalmaskodnak. A világ győz. A víz már a torkunkig ér. Ismerem ezt a tehetetlen érzést. Az isteni erő visszahúzódik, az emberi gonoszság tombol.
De tényleg, miért félsz, kicsinyhitű? Olyan drága az életed? Félted a hajót? Vagy a jó álmot? Minden hajó helyett lehet egy másik. Te is pótolható vagy. Majd a kövek beszélnek, ha más nem szólalna meg. Jézus türelemre tanít. Ne az adott helyzet alapján hozzunk ítéletet! Ez csak a szél, ez csak egy hullám. Nem az az igazi valóság, amit a bőrünkön tapasztalunk.
Milyen érdekes a történet vége: elült a vihar, és a tanítványok nem jutnak szóhoz. Csak egy kérdés tolul minden gondolatuk elé: Ki ez? Nem kérdés már a történések láncolata, csak az identitás: ki ő és ki vagyok én?
(Fekete Ágnes)
*****************
Imádság:
Úr Jézus! Kiszámíthatatlan vagy, és én mégis tudhatom: számíthatok rád. A viharok, a nehézségek idején is hatalmas és erős vagy. Bocsásd meg kicsiny hitemet! Hadd bízza lelkem rád magát! Ámen
******************
A nap gondolata:
A félelem és a hit minden nap feltámad bennünk, nekünk kell döntenünk arról, hogy melyiket hagyjuk érvényesülni.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."