Napi Ige és GondolatKészen állsz a teljességre? 

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
06

"Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok.” 

(Efézus 3,14-19)

Életem során többször elolvastam már az efézusi levelet. De hogy ebben a pár versben micsoda szeretet, mondhatni szenvedély van, csak most, a napokban tűnt fel. Egyszerűen magával ragadott. Azt tudjuk, hogy Pál apostol, missziói útjai során sok időt töltött Efézusban. Nyilvánvaló, hogy nagyon szoros kapcsolat alakult ki az ottani gyülekezettel. Talán ez is lehet az oka annak, hogy ezek a sorok megszülettek. Szeretettel imádkozik értük. S ebben a szeretetteljes imában a legjobbat, a legtöbbet, a leg-leg-leget kéri a levél olvasói számára. Krisztust. Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét. Mi, akik e kis áhítat két oldalán állunk (az író és az olvasó), csak kevesen ismerjük egymást ennyire. De engedtessék meg nekem, hogy most, amikor e sorokat írom, én is így imádkozhassak ismerős és ismeretlen olvasómért! És magamért… Adja meg nekünk a mi Urunk, Istenünk, hogy hatalmasan megerősödjön bennünk a belső ember az Ő Lelke által! Hogy Krisztus lakjék a szívünkben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyünk felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjük Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussunk! Mennyire csodálatos lenne, ha ez valóság lenne az életünkben! Isten az Ő Lelke által ezt véghez tudja vinni bennünk… Mi készen állunk erre?

(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre) 

**************************

Imádság: 

Drága mennyei Atyám! Tégy késszé! Hadd legyen a szívem, a lelkem csak Veled tele! Segíts, kérlek, hogy eljussak a Te teljes megismerésedre! Ne engedd, hogy bármi elszakítson Tőled! Úgy szeretném, ha a hitem ragyoghatna ebben a sötétséggel teli világban. Tölts el, kérlek, Lelkeddel! Ámen

*************************

A nap gondolata:

„A lassú változás is jobb, mint ha nincs változás.”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."