Napi Ige és Gondolat Kérdéseim és JézusSzerda

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
22
Napi Ige és Gondolat Kérdéseim és Jézus Szerda
Kérdéseim és Jézus
Jézus észrevette, hogy meg akarják kérdezni, és ezt mondta nekik: Arról kérdezősködtök egymás között, hogy ezt mondtam: Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem? (Jn 16,19)
Az első, amit szeretnék kiemelni, az Jézus figyelmessége. Jézus észreveszi, egymás között a tanítványok arról beszélnek, hogy nem értik, amit mond. Ha a gyülekezetben, vagy otthon a családi áhítat keretében van ige, amit nem értesz, soha ne szégyelld azt. Jézus reakciójából azt értettem meg, hogy fontos vagyok neki és nem azért, mert mindent értek, amit az Ige mond, hanem azért, mert szeret. Ha előfordul veled, hogy nem érted az igét, nem érted életed eseményeit, tudd, hogy Jézus ebben a helyzetedben is figyel rád, veled van, fontos vagy neki.
Figyelmességét látom abban is, amint előre vigasztalja tanítványait. Szomorúak vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek. Jézus elmondja most is, hogy Ő az, aki az Atyától jött és az Atyához megy. Ő a megváltó Isten.
Olyan jó lenne tudatosítani magunkban, hogy Ő Isten fia. Nem a kis Jézuska, akit oda teszünk, ahová akarunk, hanem Isten. Tanítványait és minket is felkészít az ígéretes jövőre. Ebben is a figyelmességét és szeretetét látom.
De jó ezzel a Jézussal kezdeni a napot és rá figyelve indulni a mának, a bizonytalan holnapnak is, tudva azt, hogy a mai napom, a holnapom is az ő hatalmában van. Örömforrás, hogy nemcsak ez az életem, hanem az örök életem van az ő hatalmában. Induljunk vele ma is! (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
*****
Imádság:
Mi Atyánk! Legyen meg a te akaratod. Ámen.
****
A nap gondolata:
Kérdéseim nem szégyellem, azonnal felteszem azokat az Úrnak.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."