Napi Ige és Gondolat Kelj fel, és menj!Csütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
16
Napi Ige és Gondolat Kelj fel, és menj! Csütörtök
Kelj fel, és menj!
„Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: Kelj fel, és menj el dél felé, arra a pusztai útra, amely Jeruzsálemből Gázába vezet. Ő felkelt és elment.” (ApCsel 8,26-27a)
Az életünk különféle pillanataiban, sokszor, mintha a semmiből érkezik egy felszólítás, egy felkérés az Úrtól. Menni kell, eljött az idő, hogy összeszedd magad és elindulj egy személyt megkeresni, felkeresni, odalépni hozzá, elindulni egy másik helyre, egy másik városba, vagy épp országba. Elindulni, hogy egy Istentől kapott megbízást teljesíts, ahhoz, hogy üzenetét, evangéliumát hirdesd bizonyságot téve az Úr Jézus Krisztusról valakinek, valakiknek.
Amint ebben a történetben is látjuk, az Úr nem mindent mond el, nem mindent tár Fülöp elé, bemutatva, elmondva neki teljes részletességgel, hogy miért is kell odamenjen, mit fog ott találni, kivel fog találkozni és mi is a konkrét feladata. Csak a felszólítás érkezik hozzá ... Kelj fel, és menj el dél felé, arra a pusztai útra, amely Jeruzsálemből Gázába vezet ... S amint mi is tapasztaljuk, legtöbbször nekünk sem mondja el az Úr teljes részletességgel azt, ami előttünk van, mégis, ahogyan ebben a történetben is, azt tapasztaljuk, hogy lépésről lépésre vezet, mutatja az utat, sőt előttünk megy és készíti azt. Az Úr sok esetben eként vezet, arra hív, hogy bízz Benne, vagyis tudhatom, ha én nem is látom, nem értem, nem tudom, hogy mit miért kell megtennem, és hogyan fog az megvalósulni, amivel megbízott, csak egyet kell tudjak és afelől bizonyos legyek, hogy Ő velem van és az elég, elég az, hogy Ő tudja és rábízom magam.
Fülöpnek is csak annyit mond el első lépésként, hogy menni kell és hogy hová, de azt még nem, hogy miért. Az Úr ezt a hajlandóságot keresi bennünk, ami Fülöpben volt, nem kérdezősködik, hanem egyszerűen engedelmeskedik az isteni szónak, hogy majd rácsodálkozzon arra, hogy már minden elő van készítve, csak rá kell lépjen arra az útra, amelyen az Úr vezeti, amelyen az Úr előtte megy, neki pedig csak követnie kell az Ő vezetését engedelmes, Benne bízó szívvel. Indulj te is, bátran együtt az Úrral, amikor az Úr küld, mert tudhatod, már minden elő van készítve, csak arra vár, hogy rácsodálkozz arra, ki ez az Isten, s milyen jó tervei vannak Neki. (Biró Botond, Ráton)‬
***
Imádság:
Drága Uram, használj engem, vezess, mert hallja a te szolgád, gyermeked, hisz arra van vágyódásom, hogy tegyem akaratodat. Ámen.
***
A nap gondolata:
„Szörnyet nem győzhetünk le egy másik szörnnyel, csak világossággal, a sötétségből csak a fény vezet ki.” (Sarah J. Maas)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."