Napi Ige és Gondolat Jézust kövesd!Hétfő

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
05
Napi Ige és Gondolat Jézust kövesd! Hétfő
Jézust kövesd!
„Kövess engem!” (Lk 5,27)
A kocsi hátsó ajtaját nyitotta gyermekének az anya. Durcásan ült be a kocsiba a gyermek és szinte csak az orra alá mormogta, de azért úgy, hogy anyja is hallja „Nem vagyok már olyan kicsi, miért nem ülhetek előre?!” Anyja várt kicsit a válasszal, majd, amint beült a volán mögé csak annyit mondott neki fejét kissé hátrafordítva a gyermek felé: „mert még mögöttem a helyed!” Nyilván nem elégedett meg a kissrác a válasszal, de nem volt mit vitatkoznia, elindultak: anyja elől a vezető ülésben, míg ő hátul, anyja mögött.
Már megint hétfő van, adventi hétfő. Tegnap meggyújtottuk a második gyertyát is, egyre nagyobb az ünnepi készülődés, helyenként vele együtt az ünnepi feszültség is. Pénz. Az áruházak rakva a portékával, a vásárok csúcsra járatva. A munkahelyen, vagy ép az iskolában is egyre gyakoribb téma a közelgő karácsony. De már megint ez a fránya hétfő! Tegnap ünnepi hangulat, illat, mosolyok, ma ismét a laptop, a betegeid, a munkadarabod, a matek lecke… Ám mindezek valóságában te hol vagy? Te magad hova helyezted magad? Hallottál valamilyen adventi üzenetet tegnap. Talán emlékszel is rá. De mit kezdesz vele ma?! Pontosabban hol vagy te ma ahhoz képest, aki tegnap is ajtót nyitott neked és vezetni kezdett az advent második hetére?
Jézus meglátva a vámszedő embert ott a vámállomáson munka közben, tudta, hogy ezt az embert meg kell szólítsa, meg is szólíthatja, mert nyitva a szíve arra, hogy kövesse őt. Lévi fel is áll mindjárt, és már indul is Jézus után, követni őt. Te, aki tegnap 11 óra tájban felálltál a templompadból és elindultál szívedben a napi hívással, tanítással, üzenettel: ma, advent második hétfőjén kövesd az Urat! Légy ma is engedelmes a tegnap megértett ige vezetésében.
A kisfiú a kocsiban nem dönthetett, be kellett üljön anyja mögé és mögötte haladt vele az úton. De te döntesz: jársz-e advent hétfőjén és hétköznapjaiban is Jézus közvetlen követésében? Ne várj! Kövesd!
(Böttger Antal, Verőce)
**************************
Imádság:
Köszönöm Uram, hogy követhetlek. Életem legjobb története, hogy nyomodban járhatok! Légy érte áldott! Ámen.
*************************
A nap gondolata:
Aki megtalálja Jézust, drága kincset, sőt mindenekfelett való kincset talál. És aki elveszti Jézust, nagyon sokat, sőt többet veszít az egész világnál. (Kempis Tamás)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."