Napi Ige és Gondolat Jézus küldetésepéntek

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
17
Napi Ige és Gondolat Jézus küldetése péntek
Jézus küldetése
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)
Ebben az egy mondatban bele van sűrítve az egész Szentírás. Isten szeretetből alkotta meg ezt a világot és szeretetből helyezte bele az embert, akire szeretetből rábízta, hogy őrizze meg. Tehát felelősséget adott az embernek, amit számon is lehet tőle kérni. De az ember elbizakodott, nem teljesítette Isten minden kérését, a tilosba lépett. Ennek viszont súlyos következménye lett: elvette Isten tőle az édenkertet, száműzte és keservesen kell neki munkálkodni, hogy fenn tudja magát tartani. Isten szomorúan nézte teremtménye küszködését, ezért próbálta mindig jobb belátásra bírni. Ilyenkor bűnbánatot tartottak, és fogadalmat tettek, hogy megtartják Isten parancsolatait. De az esetek többségében ez nem sikerült, mert annyira elhatalmasodott a bűn, hogy kénytelen volt Isten nagyobb büntetést adni: természeti csapásokat, ellenséget támasztott, betegségek sorozatával sújtotta őket, rabságra hurcolták el Isten népét. Isten még ekkor sem mondott le a bűnös emberről, hanem saját Fiát küldte le a földre, hogy higgyen Jézus Krisztusban és el ne vesszen, hanem örök élete legyen Jézusban. Csak Benne és általa. (Horváth Csaba)
***************
Imádság:
Úr Jézus! Köszönöm, hogy miattam és értem jöttél e földre. Megváltottál, hogy bűnbocsánatom és örök életem legyen. Áldalak érte rendszeresen! Ámen
**************
A nap gondolata:
Jézus Krisztus azzá lett, amik mi vagyunk, hogy azzá tehessen bennünket, ami Ő.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."