Napi Ige és Gondolat Isten munkatársakat keresKedd

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
29
Napi Ige és Gondolat Isten munkatársakat keres Kedd
Isten munkatársakat keres
„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” (Máté 9, 37-38).
Jézus név szerint hívja el tanítványait, hogy el tudja végezni megváltó munkáját népe körében. Izrael házának elveszett juhaihoz küldetett, ebben a népcsoportban akarja hirdetni az evangéliumot. Tanítvány sereget is azért szervez, hogy ők besegítsenek ebbe a nagy projektbe. Közli velük, hogy nagy felelősségteljes munka vár rájuk, mert már fehér a mező az aratásra, beérett a gabona, minél előbb csűrbe kell takarítani. Ez az evangélium hirdetését jelenti: vándorolni kell nekik városról-városra és mindenkinek hirdetni kell a mennyek országába való belépés fontosságát. Ne erőszakosan végezzék a munkájukat a tanítványok, hanem ajánlják fel segítségüket: gyógyítsanak, űzzenek ördögöket az emberekből, halottakat támasszanak fel, tisztítsanak meg leprásokat. Ezekért nem fogadhatnak el pénzt, mert ezt a képességet Jézus ingyen adta nekik, tehát kötelességük, hogy ingyen is adják tovább. Nem kell nekik félni az éhezéstől és a ruhátlanságtól, mert aki elküldi őket gondoskodik is róluk. Ilyen munkásokat keres ma is Isten, akik szívből, önzetlenül végzik a mennyek országának a hirdetését. Erre lehet vállalkozni, ill. megtalálni a módját e nemes feladat végzésére. Mindenütt van erre lehetőség, mert nagy a hiány a hitből jelentkező missziói munkásokból, az elkötelezett igehirdetőkből, a diakónus lelkületű emberekből. (Horváth Csaba)
********
Imádság:
Uram! Köszönöm, hogy munkatársad lehetek! Hívj el sokakat, hogy a Te dicsőségedre szolgálhassunk minél többen! Ámen
****************
A nap gondolata:
Ahogy lelkileg növekedsz, úgy tudsz egyre inkább másoknak is adni. Nem elég csak egyre többet és többet tanulni. Tenned kell valamit azzal, amit tudsz, és gyakorolnod azt, amiről azt állítod, hogy hiszed. Lelki stagnáláshoz vezet a Biblia tanulmányozása szolgálat nélkül.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."