Napi Ige és Gondolat Íme, nagyobb van itt! 5.Hétfő

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
18
Napi Ige és Gondolat Íme, nagyobb van itt! 5. Hétfő
Íme, nagyobb van itt! 5.
„Íme, nagyobb van itt Salamonnál... íme nagyobb van itt Jónásnál!” (Lk 11,31-32)
Jézus felrázni kíván sokszori közömbösségünkből, belefásult tompaságunkból, elzárkózásunkból. Felingerel, „iriggyé” akar tenni. Megtudta-e tenni?
Íme, lásd meg, vedd észre: a mindenkinél nagyobb van itt! Jézus mindenkinél nagyobbá szeretne nőni a te szívedben, a te szemedben. Meg tudta ma tenni veled, vagy te vagy a nagy? Várod azt, hogy emberek dicsőítsenek, nagynak mondjanak, vagy lábai elé hullva megalázkodsz már Előtte?
Jézus nem tűrte el azt, hogy a Lélek munkáját káromolják. Népét gyógyítja, tisztítja, formálja, alakítja, mindent megtesz értük, hogy megtartásra való nép, nemzet legyenek, hogy ne a kárhozat fiaivá, hanem az üdvösség gyermekeivé váljanak.
Jónás prédikálására megtért Ninive. Jézus szavára követelőznek, zúgolódnak, bekeményednek, eltompulnak, s Jézus kész ezért a népért is, és minden gonosz emberért, aki így szavának ellenáll, kész keresztre menni, vérét adni. Minden földi bölcsesség helyett nagyobb bölcsességgel szóló Királyunk Ő, Aki csodálatos országába akar minket bevinni. Minket, kik annyi minden más után vágytunk.
Salamonnál is nagyobb van itt. Számunkra az Ő szavai igazán kívánatosak már? Sába királynője messziről is eljött, mindent megtett, hogy hallja Salamon tanítását. Mindennél fontosabb volt számára: le ne maradjak, ki ne maradjak, ott legyek! Bibliát olvassak, imádkozzak, Istennel való kapcsolatom erősödjék!
Mi jellemezte az utóbbi hetekben, napokban életedet? Mindent megtettél, hogy ez így legyen? Vagy sok minden más, valami jel, valami különlegesség kellett? Elvonhatják figyelmüket a legfontosabbról, Arról, Aki ott áll közöttük. Néznek Rá, és nem látják igazán, s nem becsülik Őt. Egyik tanítványa majd harminc ezüstpénzre becsüli.
Jézus ma is kínálja, felkínálja Magát nekünk. Íme, nagyobb van itt Jónásnál, nagyobb van itt Salamonnál! Isten őrizzen meg bennünket mindenféle elzárkózástól, lelki tompaságtól, mint ami azt a gonosz nemzedéket jellemezte! Örüljünk a köztünk járó Királyunknak, s annak, hogy mi hallhatjuk szavát!
(Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
***
Imádság:
Szólj, Uram, mert hallja szolgád szódat! Ámen
***
A nap gondolata:
Mikor van ilyen Jézustól való elzárkózásunk? Akkor, amikor elzárkózunk egymástól, amikor egy közösség ügye, az Ő szolgálatának ügye, a szeretet útján való járás már nem lesz fontossá, csak önös érdekeink hajtanak előre.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."